Χωρίς επίδομα ανεργίας χιλιάδες εποχικά απασχολούμενοι στον τουρισμό και επισιτισμό!

Η τροπολογία του Υπ. Εργασίας στο Σ/Ν που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι, για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, αρκούν 50 ημέρες εργασίας.

Αποκρύπτει όμως το Υπουργείο Εργασίας ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η επιχείρηση να χαρακτηρίζεται ως εποχική!

Όπως προβλέπει και ο ν. 1836/1989 – Άρθρο 24  για την απασχόληση οι εργοδότες υποχρεούνται να χορηγούν σχετική βεβαίωση ότι η επιχείρηση είναι εποχική!!

Εποχική απασχόληση (ΥΑ 36716/1211/30.12.2009) είναι η «εργασία που παρέχεται σε επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις, υποκαταστήματα ή παραρτήματα επιχειρήσεων οι οποίες από τη φύση τους, τις καιρικές ή ιδιαίτερες συνθήκες ή λόγω των χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών λειτουργούν κατά ημερολογιακό έτος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από δύο και μικρότερο από εννέα μήνες, κατά το υπόλοιπο δε χρονικό διάστημα του ημερολογιακού έτους δεν απασχολούν προσωπικό που υπερβαίνει το 25% του μέσου όρου του προσωπικού, το οποίο απασχολούν κατά την περίοδο αιχμής της δραστηριότητάς τους»!!!!

ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ, ΕΦΟΣΟΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΟΧΙΚΗ!

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη να λάβει ΑΜΕΣΑ σχετική νομοθετική πρόβλεψη και ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ / ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Άρθρο 12

Προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης ανεργίας εποχικά εργαζομένων σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα για το έτος 2021 – Προσθήκη παρ. 9 στο άρθρο 4 του ν. 1545/1985

Στο άρθρο 4 του ν. 1545/1985 (Α 91), περί των προϋποθέσεων της επιδότησης ανεργίας, προστίθεται παρ. 9 ως εξής:

«9. Κατ’ εξαίρεση, ειδικά για το έτος 2021, για τους απασχολούμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά, οι οποίοι υπάγονται στην περ. β) της παρ. 2, για τη χορήγηση του τακτικού επιδόματος ανεργίας αρκούν πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ, για να λάβουν την τακτική επιδότηση ανεργίας της παρ. 9 του άρθρου 6.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δύναται να καθορίζονται οι όροι, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …