Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σε αποκλειστική δήλωσή του στον ΣΚΑΪ και το Γιώργο Αυτιά. Ο υπουργός παρέπεμψε για τις ανακοινώσεις για τις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις που έχουν να κάνουν με τα τέλη που υπάρχουν στους λογαριασμούς ρεύματος. 

«Από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει σημαντική μείωση, που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες εβδομάδες, σε ό,τι αφορά τις ΥΚΩ (τις χρεώσεις για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας)  γιατί έχουμε προχωρήσει σε μικρή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, κι από εκεί θα εξοικονομήσουμε αρκετές δεκάδες εκατ. ευρώ από την επόμενη χρονιά, τα οποία θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς όλων των καταναλωτών».

«Έως το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι αυτή η ελάφρυνση. Την έχουμε υπολογίσει, είναι αρκετά σημαντική, και θα ανακοινώσουμε και ποια θα είναι η ελάρυνση τα επόμενα χρόνια από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (τέλη) μέσα από το επενδυτικό πλάνο που προωθούμε ως κυβέρνηση και ο ΑΔΜΗΕ, ο αρμόδιος διαχειριστής, υλοποιεί» συνέχισε ο υπουργός Ενέργειας. 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

Στην εξοχή πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία …