Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού

Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της εμμονής του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, να μη συναντάται με εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων αλλά μόνο με ανωνύμους.

Με στόμφο κατατέθηκε και ψηφίστηκε τροπολογία για τη μείωση των απαιτούμενων ενσήμων ώστε να λάβουν οι εποχικά εργαζόμενοι επίδομα ανεργίας, ωστόσο, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού – Τουρισμού, δεν λύνει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Οπως επισημαίνει, μπορεί να κατατέθηκε η σχετική τροπολογία από τον κ. Χατζηδάκη, όμως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Συγκεκριμένα, «δεν αναφέρεται πουθενά στην τροπολογία αν τα ένσημα από τις αναστολές προσμετρούνται για την επιδότηση, π.χ., ένας εργαζόμενος που φέτος έκανε μονομερή αίτηση αναστολής σύμβασης τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και θα πάρει 50 ένσημα μπορεί να καταθέσει αίτημα για επίδομα ανεργίας; Η 60ήμερη προθεσμία που προβλέπει ο νόμος ξεκινά να μετρά από τέλος Ιουνίου; Αν ναι, η προθεσμία έχει χαθεί! Δεν αναφέρεται πουθενά στην τροπολογία αν θα είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας οι εποχικά εργαζόμενοι στον επισιτισμό που δεν βρήκαν δουλειά φέτος και δεν είχαν δικαίωμα μονομερής αναστολής σύμβασης, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που δεν εργάστηκαν γιατί οι επιχειρήσεις που απασχολούνται δεν επαναλειτούργησαν.

Τέλος, δεν αναφέρεται πουθενά στην τροπολογία τι θα γίνει με τους εργαζομένους που βγαίνουν πρώτη φορά φέτος στο Ταμείο Ανεργίας. Θα ισχύει ο όρος που λέει ότι χρειάζονται τουλάχιστον 80 ένσημα από πέρυσι; Αν ναι, πού θα τα βρουν οι εργαζόμενοι, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας πως πέρυσι ο κλάδος δεν δούλεψε λόγω Covid, αλλά ακόμα και τα ένσημα από μονομερείς αναστολές δεν φαίνονται ακόμα στο σύστημα του ΕΦΚΑ;»


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σχοινάς:Το καλύτερο αντίδοτο στην ακροδεξιά είναι η καλή πολιτική που απαντάει στα προβλήματα του κόσμου

«Όσο παράγουμε καλή πολιτική, αποτελεσματική πολιτική, λύσεις στα προβλήματα των Ευρωπαίων, τόσο αποδυναμώνεται ο λόγος …