Κεραμέως -ΣΚΑΪ: Τον Αύγουστο 3.000 περισσότερα κρούσματα από το Σεπτέμβριο με ανοιχτά σχολεία

Τον Αύγουστο είχαμε τρεις χιλιάδες περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών σε σχέση με τον Σεπτέμβριο οπότε άνοιξαν και τα σχολεία τόνισε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως ανέφερε τον Αύγουστο καταγράφηκαν 17 χιλιάδες κρούσματα σε παιδιά ενώ το Σεπτέμβριο 14 χιλιάδες κρούσματα. «Λειτούργησαν τα πρωτόκολλα» δήλωσε η κ. Κεραμέως. 

Η υπουργός αποκάλυψε ότι πάνω από 90% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα σχολεία προέρχονται από τα σελφ τεστ, λέγοντας πως είναι ένα πολύτιμο εργαλείο εντοπισμού των ασυμπτωματικών για να περιορίσουμε τη διαφθορά. 

«Πάνω από το 91% των καθηγητών των ΑΕΙ έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις. Πάνω από 87% του προσωπικού επίσης με δύο δόσεις. Οι φοιτητές έχουν ανοδική πορεία, έχουμε ξεπεράσει το 77%των φοιτητών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση ή έχουν νοσήσει» διευκρίνισε. 

Όπως υπενθύμισε, όποιος θέλει να παρακολουθήσει δια ζώσης στα πανεπιστήμια είτε πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να έχει πιστοποιητικό νοσήσεις διαφορετικά πρέπει να κάνει δυο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, έχουν δοθεί κονδύλια για ενίσχυση του προσωπικού για εκτενέστερη τήρηση των μέτρων. 

Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις σχολίασε ότι η όποια λύση πιθανότατα θα αφορά και τις στρατιωτικές και τις μαθητικές. «Θα ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και εν συνεχεία θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ναι στις παρελάσεις με προστασία της δημόσιας υγείας» σημείωσε. 

«Αποτρόπαιες οι σκηνές, οι ναζιστικές συμπεριφορές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, έκανα αναφορά στον εισαγγελέα και πραγματοποιείται ΕΔΕ» τόνισε η Νίκη Κεραμέως. «Η βία δεν έχει καμία στα σχολεία» διεμήνυσε η υπουργός Παιδείας. 

Για την αξιολόγηση ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμοστεί, καθώς είναι ένα εργαλείο για να γίνει η εκπαίδευση καλύτερη, αλλά και ένας ψηφισμένος νόμος του κράτους.  Κάλεσε τους συνδικαλιστές να προβαίνουν σε ουσιαστικές προτάσεις αντί να αντιμάχονται την αξιολόγηση.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

Στην εξοχή πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία …