ΓΣΕΕ: Στην prime time ζώνη το τηλεοπτικό της spot για αυξήσεις στους μισθούς

 

Με ένα τηλεοπτικό spot και μάλιστα στην prime time ζώνη των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της επικοινωνίας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της χώρας.

Το εμπνευσμένο spot της Συνομοσπονδίας μας γυρνά δεκατέσσερα χρόνια πριν, εκεί στο όχι και τόσο μακρινό 2008, όταν η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση δεν άργησε να χτυπήσει και τη χώρα μας, με τα πρώτα σύννεφα δημοσιονομικού εκτροχιασμού να σκεπάζουν την Ελλάδα.

Πρωταγωνιστές του οδοιπορικού είναι τέσσερα πρόσωπα, ένα ζευγάρι, ένα παιδί και μια γιαγιά. Το ζευγάρι, μια εργαζόμενη και ένας εργαζόμενος, μόλις ξεκινούν να χτίζουν την κοινή ζωή τους. Επιστρέφουν στο σπίτι κρατώντας και οι δύο στα χέρια αρκετές τσάντες με ψώνια σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια, η εικόνα επαναλαμβάνεται με σταθμούς στα έτη 2010 και 2012. Έχουν πλέον αποκτήσει ένα παιδί και η γιαγιά έχει αναλάβει το δικό της υποστηρικτικό ρόλο. Η χώρα έχει εισέλθει σε σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και μνημόνια, οι μισθοί κατακρημνίζονται με νομοθετικές πράξεις. Το ζευγάρι ήδη περιορίζει τα ψώνια του και αρχίζει να ανησυχεί για τους οικιακούς λογαριασμούς και τα δάνεια.

Το 2015 είναι ο επόμενος κρίσιμος σταθμός, με τη χώρα να εισέρχεται σε μια νέα μεγάλη κρίση. Capital Controls και ένα νέο σκληρό μνημόνιο δημοσιονομικής προσαρμογής βαραίνει πλέον την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η γιαγιά πλέον δεν υπάρχει στην εικόνα. Το παιδί της οικογένειας μεγαλώνει, οι γονείς επιστρέφουν στο σπίτι κρατώντας εμφανώς λιγότερα ψώνια και η πληρωμή των βασικών λογαριασμών ενέργειας, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, τους προβληματίζουν έντονα. Το 2020 και το 2022 είναι οι επόμενοι σημαντικοί σταθμοί του οδοιπορικού, με το παιδί να είναι πλέον στην εφηβεία. Η πανδημική κρίση έχει ανατρέψει τα πάντα στις ζωές των ανθρώπων. Η ακρίβεια και οι αυξήσεις περιορίζουν εμφανώς το βιοτικό επίπεδο και τις καταναλωτικές δυνατότητες του ζευγαριού. Πνίγονται. Στην εικόνα διακρίνεται πλέον η απόγνωση στα μάτια των πρωταγωνιστών.

Δεν το βάζουν κάτω όμως. Βγαίνουν έξω από το σπίτι και περπατούν στο δρόμο κρατώντας σφιχτά ο ένας το χέρι του άλλου. Κάπου πάνε και είναι αποφασισμένοι. Που όμως; Είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι της ΓΣΕΕ θα μας εκπλήξουν ξανά τις επόμενες ημέρες...

Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό spot της Συνομοσπονδίας των Εργατών:

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης προσπαθεί να εργαλειοποιήσει πολιτικά την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου

«Τόλμησε σήμερα, αντί να σιωπήσει για τις πράξεις και τις παραλείψεις του κόμματός του, να …