Εκλογές 2023. Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που θα δημοσιευτεί αύριο 23.4.2023 στο «Βήμα της Κυριακής».

 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα αμέσως πριν από την προκήρυξη των εκλογών και δημοσιεύεται με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου.

Εκτίμηση Ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος με ποσοστό που φτάνει στο 33,8%. Ενισχυμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,9%, ωστόσο η ψαλίδα ανοίγει ξανά ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται να «κλειδώνει» το διψήφιο ποσοστό με 10,3% με το ΚΚΕ να ενισχύεται φτάνοντας στο 7,3%. Η Ελληνικά Λύση βρίσκεται στο 4,9%, ενώ το ΜέΡΑ 25 ενισχύεται με ποσοστό που φθάνει το 5,4% και το κόμμα Κασιδιάρη συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό λίγο πάνω από 4%.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, και χωρίς να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων η εικόνα παραμένει σχεδόν η ίδια. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 22,2% και την διαφορά ανάμεσα στους να διαμορφώνεται στο 5,6%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8,5% και το ΚΚΕ με 6%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ 25 με 4.4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,2%.

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η «Metron Analysis» για το «Βήμα της Κυριακής» είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεραπετρίτης για Βόρεια Μακεδονία: Προϋπόθεση η πλήρης συμμόρφωση της χώρας για να κυρωθούν τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η …