Κουτσούμπας: 1% παραπάνω στο ΚΚΕ σημαίνει παραπάνω βουλευτές στήριγμα στους αγώνες του λαού

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ από τη μειονότητα «πάνε πολύ καλά, και αναδεικνύουν τα ζητήματα ταξικά, γιατί ίδια είναι τα προβλήματα»

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης, ερωτηθείς για την αντιπαράθεση σχετικά με τις μειονοτικές υποψηφιότητες στη Ροδόπη, είπε ότι «είναι γνωστό τοις πάσι σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στους κατοίκους της Θράκης και της Β. Ελλάδας, ότι πάντα, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, το τούρκικο προξενείο, η τούρκικη άρχουσα τάξη, οι κυβερνήσεις, έκαναν παρεμβάσεις και προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν τη μειονότητα στα δικά τους αστικά παιχνίδια».

«Όπως, δυστυχώς και από τη μεριά μας, μια σειρά κυβερνήσεις στο παρελθόν, η άρχουσα τάξη, χρησιμοποιεί επίσης τη μειονότητα πάλι σε αντίστοιχα παιχνίδια. 'Αρα θα πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία, οι μειονότητες πρέπει να είναι γέφυρες φιλίας, αλληλεγγύης, κατανόησης ανάμεσα στους λαούς και δεν μπορεί να εργαλειοποιούνται για άλλα συμφέροντα» πρόσθεσε.

Είπε ότι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ από τη μειονότητα «πάνε πολύ καλά, και αναδεικνύουν τα ζητήματα ταξικά, γιατί ίδια είναι τα προβλήματα» και τόνισε στη συνέχεια:

«Να μην ξεγελιόμαστε. Οι διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογραφεί και έχουν καθορίσει τα σύνορα αμετάκλητα για πάρα πολλές δεκαετίες, δεν αλλάζουν ούτε με μονομερείς ενέργειες, ούτε με κάποιες υπόγειες διαβουλεύσεις, ούτε και με επίσημες διαπραγματεύσεις. Τα σύνορα αλλάζουν με πολέμους γιατί αυτές οι συμφωνίες έγιναν μετά από πολέμους. 'Αρα θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και απευθύνομαι και στα άλλα πολιτικά κόμματα και στις κυβερνήσεις που διαχειρίζονται ζητήματα, αλλά και στο γειτονικό λαό. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση με το ΚΚ Τουρκίας, οι Τούρκοι εργαζόμενοι, ο απλός λαός, αγαπάει τους Έλληνες, είμαστε γειτονικοί λαοί, πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά για την ευημερία των λαών μας».

Ερωτηθείς «τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει μια ψήφος στο ΚΚΕ στις 25 Ιουνίου» είπε ότι το ΚΚΕ χρειάζεται να αυξήσει πολύ το ποσοστό και τις ψήφους του για να κρατήσει τις 26 βουλευτικές έδρες που πήρε στις 21 Μαΐου, καθώς οι εκλογές της 25ης Ιουνίου «γίνονται με έναν πιο άδικο, πιο ληστρικό εκλογικό νόμο.

 Είπε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ θα είναι στήριγμα στους καθημερινούς αγώνες του ελληνικού λαού, και πρόσθεσε ότι «πραγματική αντιπολίτευση μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ».

 Απαντώντας στις αναφορές του Αλ. Τσίπρα ότι «δεν είναι είναι σημαντικό να πάει κάποιος από το 7% στο 8%, αλλά να αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων και αυτός μπορεί να αλλάξει μόνο αν πάει κάποιος να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας «χρησιμοποιεί τα παλιά βρώμικα ΠΑΣΟΚικά κόλπα» και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του, και ως κυβέρνηση, και ως αντιπολίτευση, «έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους στη ΝΔ».

«1% παραπάνω στο ΚΚΕ, να πάει από το 7% στο 8%, σημαίνει δύο έδρες παραπάνω, σημαίνει δύο βουλευτές οι οποίοι θα είναι πανταχού παρόντες, και μέσα στη Βουλή να καταψηφίζουν, να εμποδίζουν αντιλαϊκά νομοσχέδια, μέσα και έξω από αυτή, στους αγώνες του λαού. 1% παραπάνω, για παράδειγμα, στον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι δύο βουλευτές οι οποίοι θα ψηφίζουν νόμους αντιλαϊκούς, γιατί έχουν κοινή κατεύθυνση στα βασικά προγράμματα αυτά τα κόμματα, και βεβαίως θα υπονομεύουν στην ουσία το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τους αγώνες του λαού που θα διεκδικεί για να κερδίσει έστω μία ανάσα ζωής».

 Ερωτηθείς για το αν η έκφραση «αυτοί είστε» που χρησιμοποιεί, αφορά όλους το ίδιο, είπε ότι η έκφραση αυτή «έγινε viral γιατί ακούμπησε σε αυτό που πίστευε η πλειοψηφία του λαϊκού κόσμου, σ' αυτό που πίστευε ο ελληνικός λαός, γιατί πραγματικά τα κόμματα του κατεστημένου έχουν ίδιες προγραμματικές στοχεύσεις».

Ως προς τη δυνατότητα συγκρότησης αντιπολιτευτικού μετώπου του ΚΚΕ με άλλα κόμματα μέσα στη Βουλή, είπε ότι «μπορεί ένα νομοσχέδιο να το καταψηφίζουν όλοι, όμως αυτό δεν συνιστά αντιπολιτευτικό μέτωπο».

 Όπως εξήγησε, «το ΚΚΕ καταψηφίζει τα νομοσχέδια που έρχονται από άλλη αφετηρία, η οποία δεν έχει καμία κοινή βάση με αυτή των άλλων κομμάτων».

 Αναφερόμενος στον τουρισμό, σημείωσε ότι δεν είναι τουριστικό «θαύμα» ο θάνατος γυναίκας σε καρότσα στη Κω, της τουρίστριας στην Χαλκιδική και της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, σε περιοχές αναπτυγμένες τουριστικά.

 Τόνισε ότι το τουριστικό «θαύμα» είναι για τα κέρδη των ομίλων στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού, ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν, ούτε καλούς μισθούς, ούτε καλές συνθήκες εργασίας και ούτε καλές συνθήκες διαβίωσης.

Ο Δ. Κουτσούμπας πρόσθεσε και το εξής: «Να κρατάμε μικρό 'καλάθι', γιατί μπροστά μας είναι μια νέα πιθανόν διεθνής ύφεση, νέα οικονομική κρίση. 'Αρα, με την εξωστρέφεια που όλοι πανηγυρίζουν και με αυτό το 'θαύμα' της τουριστικής βιομηχανίας, της 'βαριάς βιομηχανίας', θα την πληρώσει η Ελλάδα. Εξωστρέφεια σημαίνει ότι πρώτα θα επηρεάσει εσένα, την οικονομία σου, όταν δεν έχεις να στηριχθείς, να αναπτύξεις, να κάνεις 'θαύματα' οικονομικά σε άλλους κλάδους».

Τέλος, ερωτηθείς «πιο προσωπικά» πως αντιμετωπίζει την δημοφιλία του «που υπερβαίνει αρκετά το ποσοστό του ΚΚΕ» και απαντώντας στην σχετική ερώτηση «σας αρέσει, ή ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ είναι πάντα μαζί;» απάντησε «ο Κουτσούμπας ταυτίζεται με το ΚΚΕ γιατί το ΚΚΕ και ο Κουτσούμπας λένε μεγάλες αλήθειες, κοιτάνε κατάματα τον ελληνικό λαό. Δεν λένε άλλα εδώ στο κανάλι σήμερα, στην κρατική τηλεόραση και άλλα σε κλειστές συνεδριάσεις. Δεν λένε άλλα μέσα στη Βουλή και άλλα έξω από αυτή, όταν έχουν επαφή με τους εργαζόμενους. Λέμε τα ίδια παντού και με σταθερότητα, μαχητικότητα, παλεύουμε, και γι' αυτό μπορούμε να είμαστε 100% μαχητική αντιπολίτευση στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

myNAT: To νέο app για τους ναυτικούς

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, τόσο για τους νέους ναυτικούς που ξεκίνησαν την καριέρα τους …