ΗΠΑ: Η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια μετά από 10 συνεχόμενες αυξήσεις

Η Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ αναθεωρεί προς τα επάνω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη

Έπειτα από 10 συνεχόμενες αυξήσεις, η Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αποφάσισε στη σημερινή (Τετάρτη) συνεδρίασή της να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια (στο 5-5,25%), αν και τα περισσότερα μέλη της προβλέπουν ότι θα προχωρήσουν σε νέα αύξηση μέχρι τα τέλη του 2023.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC). Ο στόχος είναι «να αποτιμηθούν οι επιπρόσθετες πληροφορίες και οι επιπτώσεις τους στη νομισματική πολιτική», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Fed.

Η Fed αναθεώρησε προς τα επάνω, στο 1%, την πρόβλεψή της για την αύξηση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ για το 2023 (από 0,4% που προέβλεπε τον Μάρτιο) και μείωσε στο 3,2% (από 3,3%) την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης: Τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο

Υπενθυμίζεται πως τους Παξούς επισκέφθηκε το πρωί ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον βουλευτή του …