Ναυάγιο στην Πύλο: Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος

Το εθνικό πένθος λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής - Τα μέλη της διακομματικής θα αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι με τη διεξαγωγή του debate

 

Την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στην Πύλο, από σήμερα Τετάρτη έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, κήρυξε ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς.

Η ανακοίνωση

«Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14/6, ώς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16/6 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία». 

Σημειώνεται ότι από νωρίς το μεσημέρι επικρατούσε προβληματισμός στα κομματικά επιτελεία για το αν θα γίνει το προκαθορισμένο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω του τραγικού ναυαγίου και της εν εξελίξει επιχείρησης διάσωσης. Η διεξαγωγή του ντιμπέιτ έχει προγραμματιστεί κανονικά για αύριο Πέμπτη, αλλά με το βάση γεγονός του τριήμερου εθνικού πένθους η τηλεμαχία και η προεκλογική δραστηριότητα αναμένεται να "παγώσουν".

Διακομματική στις 11 το πρωί για το debate

Όσον αφορά στο debate των πολιτικών αρχηγών, η διεξαγωγή του ή μη θα αποφασιστεί αύριο το πρωί από τη διακομματική επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί. Το debate είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί αύριο το βράδυ, ωστόσο μετά την τραγωδία με το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου και την ανακοίνωση του τριήμερου πένθους από την κυβέρνηση, συζητείται το ενδεχόμενο αναστολής ή και ακύρωσης.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης: “Έξω το κέρδος από το ΕΣΥ”

Στην δήλωση του ο κ. Κασσελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "Πρόκειται για μία κοροϊδία νεοφιλελεύθερης …