ΝΔ: «Δεν είμαστε ίδιοι» το μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τόσες εβδομάδες δεν έχουν βγει να πουν μια κουβέντα», υποστηρίζουν κύκλοι της Πειραιώς

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης διατηρεί η ΝΔ την υπόθεση των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Χουσεϊν Ζεϊμπεκ και Φερχάτ Οζγκιούρ, όσο οι ίδιοι και το κόμμα τους δεν ξεκαθαρίζουν τη στάση τους για το αν τελικά εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα ή τη δήθεν τουρκική μειονότητα της Θράκης.

Μετά μάλιστα την απόσυρση του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Μουσταφά Κατραντζή, η Πειραιώς δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει και να υπογραμμίζει τη μία ακόμη διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με τον νεοδημοκράτη υποψήφιο, παρότι δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του για στήριξη του από το τουρκικό προξενείο, να αποσύρεται "προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας" όπως δήλωσε ο ίδιος, και από την άλλη οι δύο υποψήφιοι της Κουμουνδούρου, που ενώ όπως λένε γαλάζια στελέχη "πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη", επιμένουν να μην ξεκαθαρίζουν τη θέση τους.

Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ, στην περίπτωση του Μουσταφά Κατραντζή υπήρξε επικοινωνία του γραμματέα του κόμματος Παύλου Μαρινάκη , στην οποία, ο κ. Κατραντζή αμέσως ανταποκρίθηκε και όπως αποτυπώθηκε και στην ανάρτησή του μιλάει σαφώς για μουσουλμάνους και χριστιανούς. "Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τόσες εβδομάδες δεν έχουν βγει να πουν μια κουβέντα. Η διαφορά είναι σαφής. Αλήθεια θα πουν ποιον θα εκπροσωπούν στην ελληνική βουλή, όπως τους καλούμε τόσον καιρό;" αναρωτιούνται οι κύκλοι της Πειραιώς.

Μάλιστα, όπως σχολίαζε στέλεχος της ΝΔ, η θέση των δύο μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, βάζει αυτόματα στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά ένα καίριο εθνικό ζήτημα, αψηφώντας τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη χώρα.

"Έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία για στήριξη του τουρκικού προξενείου στους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και σε κανέναν άλλο. Υπόλογος αυτή την στιγμή κι αυτός που πρέπει να απαντήσει είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα δύο στελέχη του που παραμένουν αμίλητα αν σέβονται και τιμούν την συνθήκη της Λωζάνης. Δεν υπάρχει καμία στήριξη του τουρκικού προξενείου προς τον κ. Κατραντζή", δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Όπως τονίζεται μάλιστα απο την Πειραιώς, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ επιμένει σε ένα "καπρίτσιο" επειδή η Ροδόπη ήταν η μόνη περιφέρειας της Ελλάδας που δεν βάφτηκε μπλε, δηλώνουν ότι η επιμονή στο ζήτημα της Ροδόπης έχει βαθύτερα, σοβαρότερα και εθνικά χαρακτηριστικά για τα οποία δεν πρέπει επ' ουδενί να αφήνονται σκιές. "Το ζητούμενο δεν είναι αν θα είναι μπλε, ροζ, πράσινη η Ροδόπη ή Θράκη" δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και πρόσθεσε ότι " Το ζητούμενο είναι να σταλεί ένα μήνυμα καθαρό, εθνικά υπεύθυνο και πατριωτικό, ότι ένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να δέχεται παρεμβάσεις στα εσωτερικά του από τρίτους παράγοντες. Αυτή την αυτονόητη, εθνική και κόκκινη γραμμή την έχουν σεβαστεί διαχρονικά όλα τα κόμματα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που την έχει υπερβεί".

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς την Κουμουνδούρου όσο και προς την Τουρκία έστειλε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία τους στα Ιωάννινα σημειώνοντας αφενός ότι "η Ελλάδα δεν συζητά με την Τουρκία ζητήματα που αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης" και κατέστησε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι "οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας είναι Έλληνες, Ευρωπαίοι πολίτες και πρέπει να απολαμβάνουν, απολαμβάνουν και θα απολαμβάνουν με κυβέρνηση της ΝΔ ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες για προκοπή με όλους τους χριστιανούς συμπολίτες τους στη Θράκη" Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε "πολύ-πολύ στενάχωρο" να συζητείται δημόσια αυτό το ζήτημα και όπως είπε "να ζητάμε, από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το αυτονόητο. Τι είναι αυτό; Να ζητήσει από τους δύο εκλεγμένους βουλευτές του να δηλώσουν πολύ απλά ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και ότι στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική και όχι «τουρκική» μειονότητα. Είναι τόσο απλό. Εσείς αναρωτηθείτε γιατί δεν το κάνουν και γιατί ο κ. Τσίπρας, που θα έρθει να μιλήσει σε λίγο εδώ, στα Γιάννενα, εξακολουθεί να τους καλύπτει".

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 322,37 μονάδων (+0,85%), στις 38.225,66 μονάδες …