ΟΔΔΗΧ: Αύξηση 3,65% το επιτόκιο στα 6μηνα γραμμάτια

Το Υπουργείο Οικονομικών άντλησε 487,5 εκατ. ευρω, ενώ υποβλήθηκαν συνολι­κές προοσφορές ύψους 956 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,55 φορές

Αυξήθηκε ελαφρώς το επιτόκιο των εξάμηνων εντόκων γραμματίων στη δημοπρασία που πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, διαμορφώθηκε στο 3,65% έναντι 3,50% που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη δημοπρασία στις 31 Μαίου.

Το Υπουργείο Οικονομικών άντλησε 487,5 εκατ. ευρω, ενώ υποβλήθηκαν συνολι­κές προοσφορές ύψους 956 εκατομμυρίων ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,55 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 112,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνάντηση Χάρη Δούκα - Εκρέμ Ιμάμογλου

Οπως αναφέρει ο Χάρης Δούκας σε ανάρτησή του στο facebook σήμερα είχε διμερή συνάντηση με …