Γραφείο Προϋπολογισμού: Οι προβλέψεις για την οικονομία το 2024

Με ανάκτηση  της επενδυτικής βαθμίδας ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 2,3% φέτος και στο 2,7% του χρόνου

Άλμα μισής ποσοστιαίας μονάδας θα κάνει ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2024, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, στο βαθμό που ανακτηθεί η επενδυτική βαθμίδα το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Στο βασικό σενάριο του Γραφείου ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται φέτος και του χρόνου στο 2,2%, με τον πληθωρισμό να διαμορφώνεται σε μέσα επίπεδα φέτος στο 4,6% και του χρόνου στο 2,2%.

Με ανάκτηση  της επενδυτικής βαθμίδας ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 2,3% φέτος και στο 2,7% του χρόνου χωρίς να μεταβάλλονται οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού καταγράφει την επιμονή του πληθωρισμού με αύξηση του πυρήνα του χωρίς τις μεταβολές των τιμών της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων τροφίμων  στο 8,1% από 4,8% πέρυσι και επαναλαμβάνει τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ σύμφωνα με τις οποίες ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη οφείλεται κατά 45% στην αύξηση των επιχειρηματικών κερδών κατά 40% στις τιμές των εισαγωγών και κατά 25% στις αυξήσεις των μισθών.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γκιουλέρ: «Θα ήμασταν… ευχαριστημένοι εάν η Ελλάδα αποκτούσε F-35»

Επίδειξη αδιαλλαξίας για το κυπριακό από τον Γιασάρ Γκιουλέρ: «Στην Κύπρο επικρατεί ειρήνη εδώ και …