Ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει: Κοντά στα 840 ευρώ ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο

Αυτό θα σημάνει αυξήσεις στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων έως και 8,5% το μήνα και 4-5% μεσοσταθμικά - Τα νέα επιδόματα τέκνων

«Κλείδωσαν» οι αυξήσεις για τους δημοσιους υπαλλήλους που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο από την κυβέρνηση. Κοντά στα 840 ευρώ είναι ο νέος εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο.

Όπως είχε αναφέρει σε ρεπορταζ του ο ΣΚΑΙ στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βρισκόταν η εξίσωση κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό σημαίνει για τους δημοσιους υπαλληλους που δεν έχουν 14 μισθούς - όπως στον ιδιωτικό τομέα - ότι τα 780 ευρώ των νεοεισερχομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Δημόσιο, θα γίνουν 846 ευρώ τον μήνα επί 12 μήνες το οποίο ισούται με αύξηση 66 € το μήνα.

Αυτό θα σημάνει αυξήσεις στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων έως και 8,5% το μήνα και 4-5% μεσοσταθμικά.

Η τελευταία αύξηση εισοδηματικής πολιτικής ήταν πριν από 15 χρόνια, το 2008. 

Τα νέα επιδόματα τέκνων 

Παράλληλα, έρχονται αυξήσεις και σε επιδόματα:

  • 70€ με ένα παιδί (από 50€) 
  • 120€ με δύο παιδιά (από 70€) 
  • 170 € με τρία παιδιά (από 120€)

Επίδομα θέσης ευθύνης 

Το επίδομα θέσης ευθύνης θα αυξηθεί κλιμακωτά έως και 30%, ενώ αναμένονται αυξήσεις και στα οδοιπορικά για εκτός έδρας μετακινήσεις.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μάντζος: Η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την επίσκεψη Ράμα

«Αποτελεί μια προκλητική κίνηση με προφανείς συμβολισμούς και σαφή μηνύματα τόσο για την υπόθεση του …