Ερντογάν για τις πυρκαγιές: Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απηύθυνε τις θερμότερες ευχές του στον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα στους κατοίκους της Ρόδου και δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα

Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα να καταπολεμήσει τις δασικές πυρκαγιές, τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα. Σχολιάζοντας τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι «δεν υπάρχουν διαφορές που δεν λύνονται», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Στη Σύνοδο του Βίλνιους είχαμε συναντήσεις  με 13 ηγέτες ανάμεσα τους με τον  πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Γαλίας κ. Μακρόν και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας τον κ.Μητσοτάκη και διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά ότι  δεν υπάρχουν προβλήματα μας που δεν μπορούν να επιλυθούν  με οποιαδήποτε  χώρα», δήλωσε ο κ. Ερντογάν. 

«Πιστεύουμε πως αν ανοίξει χώρος για διάλογο, τότε θα ξεπεραστούν οι παρεξηγήσεις και θα βρεθούν λύσεις στις διαφορές. Τα τελευταία 21 χρόνια αυτό το πετύχαμε πολλές φορές. Ξεπεράσαμε πολλά  δύσκολα προβλήματα με πολλές χώρες και γείτονες μας. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να πετύχουμε το ίδιο και τώρα».

Για Κύπρο δήλωσε: 

«Εμείς δεν αποφύγαμε ποτέ την λύση για τις αλήθειες στο νησί. Δεν θα το αποφύγουμε. Δεν φοβόμαστε να βάλουμε να βάλουμε το χέρι μας στην φωτιά προκειμένου να βρεθεί για μια μόνιμη και δίκαιη ειρήνη. Την αποφασιστικότητα μας σχετικά σε αυτό το θέμα την δείξαμε σε όλες της διαδικασίες απο το σχέδιο Ανάν μέχρι τωρα. Και αν χρειαστεί θα την δείξουμε ξανά . Ωστόσο είναι ξεκάθαρο αυτή που βρίσκονται απέναντι μας αντί να επιμένουν σε επιβολές,  να αποδεχτούν την πραγματικότητα στο πεδίο».

Ο κ. Ερντογάν, έκανε αναφορά και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που έχει στείλει η Τουρκία  στην Ελλάδα και δήλωσε χαρακτηριστικά ᾽᾽εκφράζουμε τα περαστικά μας πρώτα στους κατοίκους της Ρόδου, όπως και στους γείτονες μας τους Έλληνες».

«Στείλαμε δύο αμφίβια πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο στη γειτονική μας Ελλάδα, (η οποία) παλεύει με μια τεράστια πυρκαγιά», δήλωσε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε το Σάββατο την Τουρκία για τη βοήθεια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου στέγασης Μαιου 2024

Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου στέγασης Μαΐου 2024 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα …