Apple: Κατέγραψε έσοδα 82 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου

Η εταιρεία σημειώνει ρεκόρ εσόδων όλων των εποχών στις υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σύμφωνα με τον CEO Τιμ Κουκ

Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας Apple σημείωσε τριμηνιαία έσοδα 81,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με τη δήλωση οικονομικών αποτελεσμάτων της που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. 

Το ποσοστό είναι μειωμένο κατά 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι είχαμε ένα ρεκόρ εσόδων όλων των εποχών στις Υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του τριμήνου Ιουνίου, χάρη σε περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο συνδρομές επί πληρωμή και είδαμε συνεχή ισχύ στις αναδυόμενες αγορές χάρη στις ισχυρές πωλήσεις iPhone», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ

Οι υπηρεσίες ανήλθαν σε 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που έληξε την 1η Ιουνίου, αυξημένες κατά 8,2% από 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι καθαρές πωλήσεις προϊόντων, από την άλλη πλευρά, μειώθηκαν σχεδόν 4,3% στα 60,6 δισεκατομμύρια δολάρια από 63,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση. Τα καθαρά έσοδα άλλαξαν ελάχιστα, καθώς ανήλθαν στα 19,8 δισεκατομμύρια δολάρια από 19,4 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την περίοδο. 

Οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν στα 39,6 δισεκατομμύρια δολάρια από 40,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι πωλήσεις Mac μειώθηκαν στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια από 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι πωλήσεις του iPad μειώθηκαν στα 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια από 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Με την πτώση των πωλήσεων, η τιμή της μετοχής της Apple μειώθηκε κατά 1,7% στα 187,93 δολάρια ανά μετοχή στο Nasdaq στις 4:50 μ.μ. EDT σε συναλλαγές εκτός ωραρίου, αφού έκλεισε την Πέμπτη στα 191,17 δολάρια ανά μετοχή. 

Η Apple είχε σημειώσει τριμηνιαίο ρεκόρ εσόδων με σχεδόν 83 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 25 Ιουνίου 2022, το οποίο η εταιρεία αναφέρει ως το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κέρκυρα: Στις εκδηλώσεις και το σπάσιμο των μπότηδων Κασσελάκης - Τάιλερ

«Θα σπάσουμε και αυγά, θα χαλάσουμε τη σούπα σε όλο το σύστημα που βάζει σκοτάδι …