Ο Στέφανος Κασσελάκης «τάραξε τα νερά» στην Κουμουνδούρου

Οι επικριτές της υποψηφιότητάς του μιλούν ήδη για μια αποπολιτικοποιημένη συμμετοχή χωρίς να είναι καν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Αντώνη Αντζολέτου

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη ήρθε να ταράξει τα «ήρεμα νερά» της κούρσας διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου. Τη στιγμή που η επικαιρότητα και ειδικότερα οι καταστροφικές πυρκαγιές είχαν καλύψει τα πάντα, το Σαββατοκύριακο που πέρασε τα social media είχαν «πάρει φωτιά» από τις φήμες που ήθελαν τον 35χρονο αμερικανοτραφή επιχειρηματία να διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι μια υποψηφιότητα με την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί απλώς να εγγράψει ένα κεφάλαιο για το μέλλον ή όντως επιχειρεί να μπει «σφήνα» και να περάσει στον δεύτερο γύρο;

Αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες από την κινητοποίηση που θα υπάρξει όταν καθίσει η «σκόνη» από τις πρώτες ηχηρές αντιδράσεις - κυρίως θετικές - που προκάλεσε η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Παρεμβάσεις έστω και στο παρασκήνιο έχουν καταγραφεί, καθώς υπήρξαν αρκετά στελέχη που επεσήμαναν πόσο νωρίς «ανέβηκε τα σκαλιά της ιεραρχίας» στον ΣΥΡΙΖΑ.  Αρκετοί θεωρούν ότι και μόνο το γεγονός πως δεν είναι βουλευτής σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπειρίας θα του αφαιρέσει το πλεονέκτημα που του δίνει το δυνατό προφίλ και το ισχυρό βιογραφικό που έχει.

Οι επικριτές της υποψηφιότητάς του μιλούν ήδη για μια αποπολιτικοποιημένη συμμετοχή χωρίς να είναι καν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι πως ο κ.Κασσελάκης δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές. Στον αντίποδα οι τέσσερις υποψήφιοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει δεκάδες περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό που του δίνει ένα πλεονέκτημα είναι η φρεσκάδα που έχει ο ίδιος ως πρόσωπο. Η καμπάνια που πραγματοποίησε έως τώρα ήταν αρκετά έξυπνη χωρίς να «υποψιάσει» ακόμα και κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου για την πιθανή κάθοδό τους στις εκλογές.

Μετά την πλατφόρμα θέσεων που ανακοίνωσε στο facebook χθες ανάγνωσε προτάσεις υποστηρικτών του, όπως  την ψηφιοποίηση των ραντεβού στα νοσοκομεία, ή την  επιστροφή της δασοπροστασίας στα δασαρχεία τις οποίες, όπως είπε, θα συμπεριλάβει στον σχεδιασμό του. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να δείξει πως θα έχει μια αδιαμεσολάβητη σχέση με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ βγάζοντας ένα νέο πρόσωπο στον κόσμο του κόμματος. 

Η επιστολή του στη νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων αποτέλεσε τη σφραγίδα για την ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς του δίνοντας ραντεβού με μέλη και φίλους του κόμματος σήμερα το απόγευμα στις 7.15μμ στους τάφους των Βενιζέλων. «Αισθάνομαι την ανάγκη, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, η πρώτη μου δημόσια επαφή να γίνει στον τόπο καταγωγής μου και με τους ανθρώπους του τόπου μου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Είναι γεγονός πως θα επηρεάσει τις ισορροπίες όπως τις ξέρουμε έως σήμερα και σίγουρα με ενδιαφέρον αναμένεται και η θέση του σχετικά με την πραγματοποίηση debate στις 7 Σεπτεμβρίου για το οποίο ακόμα δεν έχει βγει «λευκός καπνός». Αν και από το επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου δεν κάνουν εκτιμήσεις, η πρώην υπουργός Εργασίας θεωρείται το φαβορί για την πρώτη θέση.

Η αλήθεια είναι πως έχει καταγραφεί μια ρευστοποίηση των τάσεων όλο το τελευταίο διάστημα και δεν είναι λίγοι όσοι επισημαίνουν πως η πέμπτη υποψηφιότητα μπορεί να αλλάξει τις αρχικές της στοχεύσεις, καθώς ορισμένοι θεωρούν πως θα κερδίσει από τις πρώτες κάλπες.

Τη «σφήνα» Κασσελάκη θα μελετήσουν και στο επιτελείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς στο περιβάλλον του πίστευαν πως υπάρχει μια δυναμική που αποτυπώνεται στις περιοδείες και δείχνει ότι μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο.

Η νέα υποψηφιότητα θα απασχολήσει και τον Νίκο Παππά από τη στιγμή που ο κ.Κασσελάκης υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη. Θα υπάρξει περαιτέρω κατακερματισμός του προεδρικού μπλοκ; Αυτό είναι το ερώτημα χωρίς κανείς να μπορεί να προκαταβάλει τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος. Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, πάντως συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς να έρχεται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο σε όλη την Ελλάδα. Λιγότερο θα επηρεαστεί ο Στέφανος Τζουμάκας που φέρεται να απευθύνεται πιο πολύ στους λεγόμενους «Πασοκογενείς» του κόμματος.

Το μυστήριο για το αν η κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ κρύβει και άλλες εκλείψεις θα λυθεί το Σάββατο στις 11.00 π.μ. που θα πραγματοποιηθεί, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το διαρκές Συνέδριο. Αν και υπάρχουν στελέχη όπως ο Σωκράτης Φάμελλος που δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά του η εικόνα που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα είναι πως δεν αναμένονται νέες εκπλήξεις.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης 2024: Μια γιορτή για την Ευρώπη και τη Δημοκρατία

Εκδηλώσεις διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του …