Μποτόπουλος στον ΣΚΑΪ 100,3 για Σπαρτιάτες

Όπως είπε ο κ. Μποτόπουλος, «τώρα αποδεικνύεται ότι οι εκλογείς ή βουλευτές που έκαναν την ένσταση ήθελαν να κρίνει το δικαστήριο αν αυτή η συμμετοχή από πλευράς συνταγματικής νομιμότητας υπηρετεί την ελεύθερη ψήφο του ελληνικού αν ήταν νόμιμη ή όχι και αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο»

Στην αποκάλυψη πως έχουν κατατεθεί προσφυγές στο Εκλογοδικείο σε συγκεκριμένες περιφέρειες που εξελέγησαν βουλευτές του κόμματος των «Σπαρτιωτών», προχώρησε ο συνταγματολόγος Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ανέφερε πως «ο πυρήνας της νομικής επιχειρηματολογίας είναι η παρανομία συμμετοχής του συγκεκριμένου κόμματος στις εκλογές και όχι αν καλώς ή κακώς ο Άρειος Πάγος του επέτρεψε να λάβει μέρος στις εκλογές».

Όπως είπε ο κ. Μποτόπουλος, «τώρα αποδεικνύεται ότι οι εκλογείς ή βουλευτές που έκαναν την ένσταση ήθελαν να κρίνει το δικαστήριο αν αυτή η συμμετοχή από πλευράς συνταγματικής νομιμότητας υπηρετεί την ελεύθερη ψήφο του ελληνικού αν ήταν νόμιμη ή όχι και αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο».

Σύμφωνα με τον κύριο Μποτόπουλο «όλα αυτά τα στοιχεία  προσθέτουν αποδεικτικό υλικό σε αυτή την επιχειρηματολογία και αφού ολοκληρωθεί η σύνθεση του ανωτάτου ειδικού δικαστηρίου και κληρωθούν οι δικαστές, θα οριστούν οι δικάσιμες».

Όπως τόνισε ο συνταγματολόγος «ενδεχομένως η συνέπεια εφόσον κρίνει το δικαστήριο ότι υπάρχει παρανομία είναι η έκπτωση όλων των βουλευτών των Σπαρτιατών».

Αναφερομενος στην χρηματοδότηση στο κόμμα των Σπαρτιατών σημειωσε ότι αυτή πάει στο κόμμα και δεν έχει εμφανιστεί καν καταταστατικό του κόμματος.  
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ - Ειδικός Φόρος Ακινήτων: Έως τις 31/5 η υποβολή δήλωσης για νομικά πρόσωπα

Share Μετατίθεται από την 20/5/2024 για την 31/5/2024 η προθεσμία υποβολής της δήλωσης Ειδικού Φόρου …