Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση μέχρι τις 21:00 - Στα ύψη η συμμετοχή

Πάνω από 133.000 μέλη προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος ενώ 8.750 ψήφισαν για πρώτη φορά αυτή την Κυριακή

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τις κάλπες να μένουν ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, δηλαδή μια ώρα μετά το προγραμματισμένο, λόγω της υψηλής προσέλευσης.  

Πάνω από 133.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος ενώ 8.750 ψήφισαν για πρώτη φορά αυτή την Κυριακή.

Η εφορευτική παρέτεινε τη διαδικασία κατά μία ώρα, έως τις 21:00 το βράδυ λόγω της αυξημένης συμμετοχής, η οποία από την έναρξη της ψηφοφορίας το πρωί φαινόταν ότι θα ξεπεράσει τη συμμετοχή του α΄γύρου.

Δύο ώρες μετά το τέλος της διαδικασίας αναμένεται το ασφαλές αποτέλεσμα που θα αναδείξει τον νικητή.

Οι κάλπες στα 538 τμήματα άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 21:00 το βράδυ με τη διαδικασία να διαφοροποιείται από εκείνη που ακολουθήθηκε στον α΄γύρο καθώς αυτή τη φορά δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο τα μέλη, παλαιά και εκείνα που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει περίπου 149.000 μέλη. Οι 106.000 ήταν παλαιά μέλη και 43.000 νέα. Περίπου στους 33.000 υπολογίζονται όσοι δεν προσήλθαν στις κάλπες.

Οι δύο υποψήφιοι, θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών από τα γραφεία τους

Στο πολιτικό της γραφείο βρίσκεται ήδη από το απόγευμα η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου, από όπου θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Σε δήλωσή της στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της ανέφερε ότι για την ώρα  προέχει η αγωνία για το αποτέλεσμα του αγώνα του ΠΑΟΚ.

Στο γραφείο του κ. Κασσελάκη βρίσκονταν από νωρίς ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και οι γονείς του ενώ λίγο μετά τις 20:30 έφτασε και ο ίδιος συνοδευόμενος από τον σύντροφό του. Στο γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη βρίσσκονται στενοί συνεργάτες του και υποστηρικτές του όπως ο Πέτρος Παππας, η Αθηνά Λινού και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Οι δύο υποψήφιοι επιχείρησαν σήμερα να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης που είχε προηγηθεί στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αν και όσο πλησίαζε στο τέλος της η διαδικασία δεν αποφεύχθηκε η ένταση.

Το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε καταγγελία της εκλογικής διαδικασίας με ανάρτησή του στο facebook,καθώς ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες πως αποχωρούν ψηφοφόροι αφού δεν τους βρίσκουν στις λίστες μελών ενώ είχαν εγγραφεί στον α΄γύρο.

Λίγο αργότερα, ήρθε η απάντηση από πηγές του κόμματος που έκαναν λόγο για υπερβολική αντίδραση

Ειδικότερα, κομματικές πηγές, οι οποίες απέδωσαν το πρόβλημα σε ανθρώπινο λάθος, ανέφεραν πως δεν υφίσταται τόσο μεγάλο ζήτημα καθώς από τους 100.000 που προσήλθαν μέχρι τις 6 το απόγευμα να ψηφίσουν, περίπου 455 μέλη δεν βρέθηκαν αρχικά στους καταλόγους με το πρόβλημα ωστόσο να λύνεται λίγο αργότερα. Η ΚΕΦΕ δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας, από τα οποία ταυτοποίησε 455, ενώ, όπως τονίζεται, υπήρχαν ωστόσο άλλες 500 περιπτώσεις που πήγαν να ψηφίσουν, χωρίς να είναι μέλη.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Σχολιάζει χιουμοριστικά τις προκρίσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού στο Final-4 - Βίντεο

Στην ευχή και πρόβλεψή του για πρόκριση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague, αλλά …