Συμφωνία τριών σημείων με Άγκυρα για το μεταναστευτικό

Συνεργασία λιμενικών, αποφυγή εμπρηστικών δηλώσεων, ετήσια βίζα

Όλο και πιο κοντά έρχεται μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο αποτελεί μια ανοιχτή πληγή τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Τουρκία καθώς διαιωνίζει την καχυποψία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον ρόλο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν ως καταληκτική ημερομηνία την 7η Δεκεμβρίου, οπότε θα λάβει χώρα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν.

Στόχος είναι στο τέλος του Συμβουλίου να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν, ένα «μνημόνιο κατανόησης» όπως θα λέγεται, που μεταξύ άλλων γίνεται συζήτηση να περιλαμβάνει τα εξής:

Διαβάστε τη συνέχεια στην kathimerini.gr

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

IOBE: Σταθερός ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Σε καμπή βρίσκεται η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ   Στα …