Πιερρακάκης: Τουλάχιστον στο 1% του ΑΕΠ το όφελος από τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Το «ελεύθερο πανεπιστήμιο» θα αναβαθμίσει τα δημόσια ΑΕΙ και θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε γνώση και έρευνα, είπε ο κ. Πιερρακάκης

Ειδική αναφορά στα μη κρατικά πανεπιστήμια, υπό τον γενικό όρο "ελεύθερο πανεπιστήμιο" έκανε στην τοποθέτησή του στο OT FORUM ο κ. Πιερρακάκης  και υποστήριξε πως η υιοθέτησή τους θα προσφέρει, πέραν των αδιαμφισβήτητων εκπαιδευτικών οφελημάτων και ισχυρά οικονομικά ανάλογα.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προσδιόρισε, μάλιστα, το όφελος για την ελληνική οικονομία τουλάχιστον στο 1% του ΑΕΠ.

«Το «ελεύθερο πανεπιστήμιο» θα αναβαθμίσει τα δημόσια ΑΕΙ, θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε γνώση και έρευνα, θα αυξήσει τουλάχιστον 1% το ΑΕΠ και θα ενισχύσει την «ήπια ισχύ» της χώρας» ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης με ανάρτησή του στο "Χ".

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

DW: 85 χρόνια από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Με την εισβολή της Βέρμαχτ στην Πολωνία την 1η Σεπτεμβρίου του 1939 ξεκίνησε ο Β΄ …