Ράλι για την Trump Media στο ντεμπούτο της στον Nasdaq

Εφτασε να καταγράφει άνοδο άνω του 50%. Η αποτίμηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, προειδοποιούν αναλυτές

Επίσημη πρώτη για τη μετοχή της εταιρείας του Ντόναλντ Τραμπ, Trump Media & Technology Group (ελέγχει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης του πρώην αμερικανού προέδρου Truth Social), στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με εκρηκτική άνοδο που ξεπέρασε το 50% σε λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών. 

Η έντονη μεταβλητότητα στη μετοχή, η οποία διαπραγματεύεται με σύμβολο DJT (τα αρχικά του πρώην αμερικανού προέδρου) στον Nasdaq, οδήγησε σε αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου για λίγα λεπτά. Περισσότερο από 6,5 εκατ. μετοχές της Trump Media & Technology Group άλλαξαν χέρια τα πρώτα 20 λεπτά των συναλλαγών. 

Η μετοχή έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τα 71 δολ. (με άνοδο άνω του 40%). 

Το σύμβολο της μετοχής, DJT, “είναι ένας φόρος τιμής στον πρώην πρόεδρο και διευθυντή και 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τζ. Τραμπ” ανέφερε η Trump Media σε ανακοίνωσή της.

Η Wall Street αποτιμά την Trump Media στο αστρονομικό ποσό των 13 δισ. δολ., το οποίο σύμφωνα με αναλυτές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

"Αυτή η αποτίμηση ενδέχεται να αντανακλά περισσότερο τον ενθουσιασμό των υποστηρικτών του Τραμπ, παρά μια λογική αποτίμηση των επιχειρηματικών προοπτικών της εταιρείας" δήλωσε ο Thomas Hayes, πρόεδρος της Great Hill Capital.

Η αξία του πλειοψηφικού πακέτου που ελέγχει ο Τραμπ στην Trump Media, υπολογίζεται στα 5,38 δισ. δολ. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι με βάση τη νομοθεσία δεν μπορεί να πουλήσει ή να ενεχυριάσει τις μετοχές του για το επόμενο εξάμηνο. Κι αυτό γιατί η διαπραγμάτευση της μετοχής στο χρηματιστήριο είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης με την Digital World Acquisition Corp, η οποία εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …