Επιστολική ψήφος: Ψηφίζεται αύριο στην ολομέλεια τροπολογία για το εκλογικό δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών

Η τροπολογία, μεταξύ άλλων προβλέπει τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου στους Ευρωπαίους πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους

Συμπληρωματική τροπολογία ως προς τις διατάξεις τις διατάξεις του νόμου για την επιστολική ψήφο, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ψηφίζεται αύριο στην ολομέλεια.

Η τροπολογία, μεταξύ άλλων προβλέπει τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου στους Ευρωπαίους πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. 

Εισάγει τη δυνατότητα επιβεβαίωσης της ταυτότητας του εκλογέα με χρήση ΡΙΝ, ενώ μειώνεται η ποινική ρήτρα σε περίπτωση παραβίασης της υποχρέωσης εξακρίβωσης της ταυτότητας του παραλήπτη από τον διανομέα.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Διεθνές ένταλμα σύλληψης φοβάται ο Νετανιάχου

Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα μπορούσε να συλλάβει τον ισραηλινό πρωθυπουργό κι …