Εκτός οργανογράμματος οι μισοί εργαζόμενοι στο ΕΦΚΑ το νέο Υπερταμείο

asfaltameia

Ένα υπερταμείο κύριας ασφάλισης, με βάση την Αθήνα και έμφαση στους ελέγχους, είναι αυτό που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ των 2,6 εκατ συνταξιούχων και των 3,5 εκατ ασφαλισμένων, στο Οργανόγραμμα που ετοιμάζεται από το υπουργείο Εργασίας, αναμένεται να έχει ως βάση του 11 περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (ΠΕΚΑ).

Το μεγάλο πρόβλημα του νέου υπερταμείου όπως αναλύει το dikaiologitika.gr, όμως είναι η στελέχωσή του, αφού φαίνεται ότι δύσκολα θα προκύψουν περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας, την ώρα που φτάνουν περίπου στις 8.500 οι εργαζόμενοι στην Κοινωνική Ασφάλιση, συνολικά.

Το γεγονός ότι στη σύνθεση του Οργανογράμματος οι εργαζόμενοι δεν έχουν ρόλο, αφού δεν συμμετέχουν στο προσωρινό ΔΣ, έχει επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας. Όσο μάλιστα, ισχύει η διάταξη πως όσοι περισσέψουν θα μεταφερθούν είτε στο ΚΕΑΟ, είτε στο ΣΕΠΕ, υπάρχει ο κίνδυνος να προκύψουν μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη, από όσους θεωρήσουν ότι αδικούνται από τις μετακινήσεις που θα προκύψουν.

Πρόβλημα όμως αναμένεται να προκύψει και από την επιλογή των προϊσταμένων – διευθυντών που θα στελεχώσουν τις όποιες διευθύνσεις δημιουργηθούν.

Υπάρχει ο κίνδυνος να προκύψουν περισσότεροι του ενός δικαιούχοι και όσοι δεν επιλεχθούν, επίσης να καταφύγουν στη δικαιοσύνη. Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται και η πίεση χρόνου που υπάρχει αφού πρέπει έως την 1η Μαρτίου του νέου έτους να έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των εργαζομένων να στελεχώσουν τον ΕΦΚΑ, για να επιτείνει την αγωνία.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Διακοπή ρεύματος τώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι αυτή την ώρα εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, …