16% λιγότερο από τους άνδρες εξακολουθούν να πληρώνονται οι γυναίκες

Εξακολουθούν να πληρώνονται 16% λιγότερο από τους άνδρες συνάδελφους τους οι γυναίκες εργαζόμενες ξέχωρα αν έχουν τα ίδια ή περισσότερα προσόντα, σύμφωνα με τη μελέτη «Women in Work Index» της PwC που καταγράφει τα επίπεδα της οικονομικής χειραφέτησης των γυναικών σε 33 χώρες του ΟΟΣΑ, με το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δυο φύλων, παρά την υποτιθέμενη πρόοδο που έχει επιτευχθεί για την ενίσχυση της οικονομικής χειραφέτησης των γυναικών.

Η ανάλυση της PwC δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικά μακροπρόθεσμα οικονομικά πλεονεκτήματα από την αύξηση του ποσοστού της γυναικείας απασχόλησης στα επίπεδα της Σουηδίας, με κέρδη στο ΑΕΠ του συνόλου των χωρών του ΟΟΣΑ που θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 6 τρισ. δολ.

Η Πολωνία είχε τη μεγαλύτερη ετήσια βελτίωση, ανεβαίνοντας στην 9η από τη 12η θέση. Η άνοδος αυτή ήταν αποτέλεσμα της μείωσης της γυναικείας ανεργίας και της αύξησης του ποσοστού πλήρους απασχόλησης.

Η γεφύρωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των φύλων σε χώρες όπως η Πολωνία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο θα μπορούσε να επιτευχθεί πλήρως μέσα σε διάστημα δύο δεκαετιών, αν φυσικά συνεχιστούν οι υφιστάμενες τάσεις.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς (και) οι Χούθι φταίνε που έχει ακριβύνει ο καφές

Οι παλιές καλές εποχές που ο εσπρέσο κόστιζε 1 ευρώ, έχουν παρέλθει. Οι τιμές έχουν …