Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας και τηλέφωνα στήριξης των πολιτών

eopyy_tilefono_626_355Με έγγραφο του ο ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε την λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών ψυχοκοινωνικής στήριξης και πληροφόρησης πολιτών σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
H Δ/νση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης, έχει αποστείλει αρχικό πίνακα Φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πληροφόρησης και προσφοράς υπηρεσιών προς τους πολίτες, αναλόγων με το αντικείμενό τους προκειμένου να αξιοποιηθούν από τους επαγγελματίες υγείας που εργάζονται στις Μονάδες Υγείας του ΠΕ.Δ.Υ, έτσι ώστε να ενισχυθεί το έργο τους στο πεδίο της πρόληψης, υποστήριξης και παραπομπής των πολιτών.
Βασικά κριτήρια ένταξης των Φορέων στον πίνακα, είναι ο δημόσιος χαρακτήρας αυτών, ή ένταξή τους σε σχετικό μητρώο παροχής κοινωνικής φροντίδας και ιδιαίτερα στο Εθνικό Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, η διαπίστωση ότι υφίσταται συνέχεια στην παροχή υπηρεσιών καθώς και η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής στήριξης, ενδυνάμωσηςκαι συμβουλευτικής προς τους πολίτες.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολική ψήφος: Πάνω από 200.000 Έλληνες θα ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν επιστολικά στις Ευρωεκλογές προέρχονται από 128 διαφορετικές χώρες μεταξύ των …