Την πέμπτη θέση στη λίστα του Δείκτη Μιζέριας βρίσκεται η Ελλάδα, ανεβαίνοντας όχι μια και δυο, αλλά 14 θέσεις σε σχέση με πέρυσι (το 2014 βρισκόταν στην 19η θέση).
Ο Δείκτης Μιζέριας μετρά τις αντοχές των πολιτών παγκοσμίως και για να μετρηθεί λαμβάνονται υπόψη στοιχεία όπως η ανεργία, η ακρίβεια και το χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.
Μέσα στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται δύο ακόμα χώρες της Ευρωζώνης, όπου επίσης εφαρμόστηκε κάποιο πρόγραμμα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Η επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών στη χώρα μας αποτυπώνεται απόλυτα στους δείκτες της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Από το 27,6% στις αρχές της κρίσης, πλέον το 36% του πληθυσμού στερείται ακόμα και βασικών αγαθών.
Ποιο σκοτεινή, κατά τα στοιχεία του iefimerida.gr, γίνεται η εικόνα αν συγκρίνει κανείς τα όρια της φτώχειας. Το 2005, με όριο τα 5.650 ευρώ, οι Έλληνες που βρίσκονταν κάτω από το κατώφλι της φτώχειας αντιστοιχούσαν στο 19,5% του πληθυσμού. Το 2014, το όριο έπεσε στις 4.608 ευρώ, και οι φτωχοί έφτασαν στο 22,1%, αν όμως κάποιος χρησιμοποιήσει το όριο του 2005, τότε η φτώχεια αγγίζει το 42,7% των Ελλήνων.
Στην άλλη λίστα, αυτή με τις ευτυχέστερες χώρες, στην πρώτη θέση φιγουράρει το κρατίδιο του Μπρουνέι με το μηδενικό Δημόσιο Χρέος, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης, η Γερμανία.