Αντιδρούν και απεργούν οι εργαζόμενοι κοινωφελούς απασχόλησης

sygkentrosi_ergazomenon_sto_syntagma

Στάση εργασίας στους δήμους από τις 11:30 το πρωί μέχρι το τέλος ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιούν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα με συμβάσεις η διάρκεια των οποίων λήγει, όταν η ΚΕΔΕ μιλά για τις ανάγκες που θα μείνουν ακάλυπτες και την σημασία να διατηρηθούν στις θέσεις τους.

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα έχει δημιουργήσει εργαζόμενους δύο και περισσότερων κατηγοριών, με θιγμένους αυτούς που δεν έχουν κανένα εργασιακόκαι ασφαλιστικό δικαίωμα, που δουλεύουν για λίγο, απολύονται εύκολα, δεν υπάρχουν μετά στον εργαιακό κλάδο και δίνουν και μάχη κάθε φορά για να πληρωθούν.

Όπως επισημαίνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, «ενιαία διεκδικούμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στους δήμους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους!».

Οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας, σημειώνουν  έχοντας την στήριξη των συνδικάτων, ότι στόχος του συγκεκριμένου εργασιακού συστήματος, είναι η σταδιακή και σε βάθος χρόνου ιδιωτικοποίηση των δημοτικών δομών, με το πρόσχημα της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών, εφόσον δεν υπάρξει μόνιμο προσωπικό.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποινές για την εμφανή κατοχή και χρήση κινητού στα σχολεία

Η Ελλάδα προστίθεται στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που προχωρούν στην απαγόρευση της χρήσης κινητού …