Νέα τακτική από το Υπουργείο Εργασίας: Οι Καταγγελίες...(Ακόμα μία)

ypourgeio-ergasias_8_0

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προχώρησε σε ακόμα μία δημόσια καταγγελία, αυτή τη φορά κατά της εταιρείας ΕΥΡΩΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ με το διακριτικό τίτλο ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ – M.D. HOSPITAL A.E, για τους ακόλουθους λόγους:
«Διότι μέχρι σήμερα, αφενός δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που έχει δεσμευτεί κατά την τριμερή συμφιλιωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο την 29/11/2015, όπως για παράδειγμα την εξόφληση των καθυστερούμενων μισθών συνολικού ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, και αφετέρου κωλυσιεργεί σκόπιμα και αρκετές φορές εκβιαστικά, “αποφεύγοντας” την οποιαδήποτε πληρωμή προς εργαζόμενους ή οργανισμούς, μέχρι την ενδεχόμενη ένταξή της στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.
Η εταιρεία οφείλει πάνω από 3 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους, 1,3 εκατ. ευρώ προς το ΕΤΑΑ, 1,8 εκατ. στο ΙΚΑ κ.λπ., και εμπλέκεται σε διάφορα θέματα κακής διαχείρισης, οικονομικών σκανδάλων κ.λπ, για τα οποία έχουν διαταχθεί ΕΔΕ, πολλαπλές έρευνες, ήδη συντάσσονται μηνυτήριες αναφορές και σύντομα θα ασκηθούν διώξεις και θα επιβληθούν πρόστιμα και ποινές.
Η κλινική εξακολουθεί να δουλεύει, και τα χρήματα που παίρνει από τον ΕΟΠΥΥ πάνε επιλεκτικά σε ορισμένους εργαζόμενους μόνο. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχουν οι μηχανισμοί ελέγχου και κατακύρωσης προστίμων και κυρίως ποινικών ευθυνών».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σχοινάς στην DW: «Τα καταφέραμε στην Κομισιόν»

«Οι μεγάλες επιτυχίες της Ευρώπης σε αυτή την πενταετία έγιναν ορατές και εφικτές μέσα στο …