Σ. Ρομπόλης: Ανησυχητικά τα ποσοστά ανεργίας στους νέους

Σάββας Ρομπόλης
Σάββας Ρομπόλης - Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει μια εκρηκτική αύξηση των ανέργων στην Ελλάδα στις ηλικίες 15 έως 24 ετών την τελευταία διετία που εφαρμόζεται το οικονομικό πρόγραμμα, σχολίασε ο Σάββας Ρομπόλης Επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα.

Εξήγησε ότι το ποσοστό ανέρχεται στο 47,2% δηλαδή 490.000 άνεργοι και

σημείωσε ότι το ποσοστό αυτό είναι ανησυχητικά υψηλό. Όπως είπε μάλιστα, ούτε τη δεκαετία του '60 δεν ήταν τόσο υψηλό.

Ο κ. Ρομπόλης ανέφερε ότι «αν παμε σε αρνητικές εξελίξεις το 2012-2013, η στατιστική ανεργία θα φτάσει φέτος το 21% και η πραγματική θα ξεπεράσει το 25%».

Για την θέση της τρόικας για τα εργασιακά, είπε ότι δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Όπως είπε, «καταθέτουμε άλλη άποψη που λεει ότι ο μόνος τρόπος να συγκρατήσουμε την ανεργία είναι να αναταχθεί και να ενεργοποιηθεί η δραστηριότητα των δημόσιων επενδύσεων και των έργων που έχει σταματήσει» κάτι που θα δημιουργήσει άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Ρομπόλης είπε επίσης ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία, πλήττονται από την κρίση και οι περιοχές όπου βρίσκονται μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και επιχειρήσεις.

Πηγή: SKAI
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Youth Pass: Πότε θα καταβληθεί και αναλυτικά που θα αξιοποιηθεί

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, έως το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι …