Σε απεργιακό αεροπορικό κλοιό η Γερμανία

germania

Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων για την εξεύρεση λύσης στο μείζον πρόβλημα που έχει ανακύψει με την προειδοποιητική απεργία που έχει καθηλώσει την αεροπορική συγκοινωνία σε συνολικά 8 μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας, με χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται.

Οι μέχρι τώρα προτάσεις των εργοδοτών όχι μόνο δεν καλύπτουν τους απεργούς-εργαζόμενους, αλλά κατά τον πρόεδρο του συνδικάτου Verdi Φρανκ Μπσίρσκε, συνιστούν μείωση του πραγματικού μισθού, για αυτό το Συνδικάτο ανακοίνωσε:

  • Ζητούμε για τους 2,14 εκατομμύρια απασχολούμενους στον δημόσιο τομέα:
  • αύξηση των μισθών κατά 6%,
  • αύξηση του επιδόματος για τους μαθητευόμενους κατά 100 ευρώ
  • περιορισμό της διάρκειας της συλλογικής σύμβασης στους 12 μήνες αντί των δύο χρόνων

Οι  περισσότερες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, με τον πρόεδρο της Ένωσης των Εργοδοτικών Οργανώσεων (BDA), να δηλώνει πως: «Μια απεργία που προξενεί ζημιές εκατομμυρίων, δεν μπορεί να εκληφθεί ως προειδοποίηση». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος ανέφερε ότι: «Η ως τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα ήταν εποικοδομητική και ουσιαστική. Μόλις πρόσφατα οι δημόσιοι εργοδότες (κεντρική κυβέρνηση, κρατίδια, τοπική αυτοδιοίκηση) κατέθεσαν πρόταση για αύξηση των μισθών κατά 3% και έχουν κάνει και άλλες παραχωρήσεις».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Μεταλυκειακό Έτος

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι από σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα …