Πρώτη ημέρα απεργιών και συγκεντρώσεων(ΦΩΤΟ)

adedy

Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η  συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και των εργατικών συνδικάτων κατά του ασφαλιστικού στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου ακολούθησε η πρώτη πορεία της 48ωρης Γενικής απεργίας προς τη Βουλή.

Η συγκέντρωση και η πορεία ήταν από τις πιο μαζικές των τελευταίων μηνών δείχνοτας την διάθεση των διαδηλωτών για ξεσηκωμό.

Νωρίτερα κατά μία ώρα, στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ μαζί με άλλα εργατικά συνδικάτα, επίσης εκδηλώνοντας την διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό, με τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, να ηγείται της πορείας που ακολούθησε προς την βουλή.

Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ  επιτέθηκε στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι «την ίδια στιγμή που προχωρά στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ίδια ώρα προχωρά σε μεγάλες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο με τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Δυο κόσμοι συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία: Από τη μια ο κόσμος της δουλειάς, των εργαζομένων, όλων όσων υποφέρουν και ματώνουν αυτά τα χρόνια και από την άλλη ο κόσμος του πλούτου, μιας απίστευτης χλιδής, ο κόσμος της διαφθοράς. Το δίκιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους, γι' αυτό χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός, λαϊκή κινητοποίηση, δράση με οργανωμένες, μαζικές, δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, από δω και πέρα και κάθε μέρα».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους»

Στην ψηφοφορία, επί της αρχής, «ναι» ψήφισε η ΝΔ. «Όχι» τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με …