Μητρώο ελέγχου για την "online" ενοικίαση ακινήτων

AKINHTA782220

Τη δημιουργία μητρώου όπου θα εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι νοικιάζουν ακίνητα μέσω διαδικτυακών ιστότοπων δρομολογεί η κυβέρνηση, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Κατ' αυτό τον τρόπο θα γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων τους με εκείνα που διατηρούν οι διαδικτυακές πλατφόρμες ενοικίασης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο σε εκείνους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο αλλά συνεχίζουν να νοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Παράλληλα, θα επιβληθεί ένα τέλος της τάξης του 3% σε κάθε συναλλαγή μέσω online πλατφόρμας, ενώ θα υπάρχει ξεχωριστός κωδικός στη φορολογική δήλωση των φυσικών προσώπων, όπου θα δηλώνονται τα ποσοστά από την ενοικίαση, θα προσμετρώνται στο εισόδημα και θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων.

Εκτιμάται ότι μέσω διαδικτύου ενοικιάζονται στη χώρα μας πάνω από 30.000 ακίνητα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 146,43 μονάδων (+0,38%), στις 38.386,09 μονάδες …