Συνθήκες δουλείας σε κατάστημα της Gucci στην Κίνα

Όπως φαίνεται όταν μια εταιρεία είναι προσοδοφόρα και έχει κέρδη, αυτό δε συνεπάγεται την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων ούτε την προβλεπόμενη αύξηση του μισθού τους.
Πόσο μάλλον στο «λαμπερό» κόσμο της μόδας με τους πανάκριβους οίκους που τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αυτό που φαίνεται.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μαρτυρίες εργαζομένων στο διάσημο οίκο μόδας Gucci, που κάνουν λόγο για εξαιρετικά άθλιες συνθήκες εργασίας, οι οποίες προκάλεσαν μέχρι και αποβολές σε γυναίκες.
Ειδικότερα, πέντε πρώην εργαζόμενοι στο κατάστημα της Gucci στην πόλη Σενζέν της Κίνας, το οποίο είναι

 το μεγαλύτερο από τα συνολικά 42 που λειτουργούν στη χώρα, έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κινέζικη εφημερίδα global Times, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να ζητούν άδεια κάθε φορά που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα ή να πιουν νερό, δούλευαν υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνονται, ενώ υποχρεούνταν να πληρώνουν από την τσέπη τους κάθε αντικείμενο που κλεβόταν από το κατάστημα.
Επίσης, δεν τους επιτρεπόταν να καθίσουν κάτω ούτε για ένα λεπτό στη διάρκεια της 14ωρης βάρδιας τους, ενώ τους είπαν ότι είναι πολύ φτωχοί για να τους δώσουν τις εκπτωτικές κάρτες που δικαιούνται οι υπάλληλοι της εταιρίας και που έχουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα Gucci.
Από την πλευρά της, η μητρική εταιρία Gucci, απάντησε στις κατηγορίες που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ότι δεν γνώριζε τις πρακτικές που ακολουθεί η θυγατρική της στην Κίνα, ότι ήδη έχουν απολυθεί τρία ανώτερα στελέχη και ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα λεφτά που τους χρωστούν.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …