ALAPIS : «Υπεξαιρούσαν» και τα χρήματα που πλήρωναν για ιδιωτική ασφάλιση οι εργαζόμενοι

Σκάνδαλο και με τα ασφάλιστρα που πλήρωναν οι εργαζόμενοι στις εταιρίες της ALAPIS καταγγέλλει το σωματείο των εργαζόμενων και μάλιστα ετοιμάζεται να καταθέσει και αγωγή κατά της εταιρίας και των υπευθύνων της για υπεξαίρεση.
Σύμφωνα με το σωματείο η εταιρία δεν είχε ασφαλίσει τα προστατευόμενα μέλη των εργαζομένων παρά το, ότι οι εργαζόμενοι κατέβαλλαν εμπρόθεσμα τα σχετικά ποσά για την ασφαλισή τους από την εταιρία στην ασφαλιστική εταιρία Alico από τον Μάρτιο μέχρι και τον Νοέμβριο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία ,εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε πως η Alapis δεν είχε καταβάλει τα ασφάλιστρα εννέα μηνών, με συνέπεια οι οικογένειες των εργαζομένων να μένουν – εν αγνοία τους – κυριολεκτικά στον αέρα. Εκ των υστέρων η διοίκηση σε μία προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες της επιχειρεί να επιστρέψει τα χρήματα στους εργαζόμενους. Παράλληλα επιχειρεί να επιστρέψει και όλα τα παραστατικά ιατρικών εξόδων, νοσηλείων που έχουν καταβληθεί ήδη από τους εργαζόμενους προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο καταδίκης για κακουργηματική πράξη, καθώς τα καταβληθέντα ποσά ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …