Αγγλία: Αντί να πληρώνει μισθό ο εργοδότης στον εργάτη, πληρώνει ο εργάτης τον εργοδότη!

Σε παλιότερα άρθρα μας, είχαμε δει ότι, ειδικά στις νέες ηλικίες εργαζόμενων, εμφανίζεται όλο και πιο συχνά το φαινόμενο να δουλεύουν…δωρεάν, χωρίς δηλαδή να πληρώνονται, “προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρία”, ή “να τους δοκιμάσει ο εργοδότης” (που πλέον έχει να διαλέξει ανάμεσα σε πάμπολλους άνεργους τους οποίους βάζουν να ανταγωνίζονται ο ένας το άλλον, και άρα μπορούν έτσι να ρίξουν τους μισθούς…ακόμα και στο μηδέν!).
Όπως όμως διαβάζουμε στο BBC, σε άρθρο που

βρήκαμε μέσω του redflyplanet, στην Αγγλία η κατάσταση είναι τόσο χειρότερη, που πλέον πολλοί φτάνουν στο σημείο…να πληρώνουν τον εργοδότη τους να τους προσλάβει, και μετά του δουλεύουν δωρεάν. Δηλαδή πλέον όχι απλά δεν πληρώνονται για τη δουλειά τους, αλλά…πληρώνουν κι από πάνω!

Έχουμε πει ξανά και ξανά ότι η άρχουσα τάξη θέλει να αφήσει τη Δύση χωρίς επενδύσεις, προτιμώντας συνθήκες Κίνας ή έστω Βουλγαρίας. Έτσι, θέλει να απελπίσει τους εργάτες, και λόγω της πείανς και της έλλειψης ιδεολογικής και πολιτικής οργάνωσης να τους αναγκάσει να δεχτούν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη “κινεζοποίηση” τους. Αλλά εδώ μιλάμε για καταστάσεις που ούτε οι δούλοι της αρχαιότητας δεν ζούσαν – ακόμα και αυτοί “αμείβονταν” για την εργασία τους, έστω με ένα πιάτο φαί. Αυτοί οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν αμείβονται, αλλά έχουν γονατίσει τόσο πολύ στην εξουσία της άρχουσας τάξης, που…πληρώνουν το αφεντικό τους για να του δουλέψουν δωρεάν!
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισραήλ: Ο οίκος S&P υποβαθμίζει το αξιόχρεο του Ισραήλ

"Η πρόσφατη εξάπλωση της σύγκρουσης με το Ιράν μεγεθύνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους" Ο διεθνής οίκος …