ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΕ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων  μετά το τέλος της συνάντησης της ΓΣΕΕ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ o Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε:

Εμείς εγκαινιάσαμε σήμερα έναν κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα συναντηθούμε και με τον κύριο Σαμαρά, προκειμένου να τους διατυπώσουμε τις θέσεις μας ενόψει και του διαλόγου με τους εργοδότες για ζητήματα που αφορούν στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Είπαμε στον κύριο Παπανδρέου, όσα θα λέγαμε χθες και στις εργοδοτικές οργανώσεις, γιατί είναι γνωστό ότι δεν μπορέσαμε λόγω μιας βάρβαρης και τραμπούκικης επίθεσης που έγινε από μέλη του ΠΑΜΕ πριν να ξεκινήσουμε καν.   Η εντολή που έχουμε από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι  ότι εμείς συζητούμε με τους εργοδότες οτιδήποτε αφορά στα ζητήματα ανταγωνιστικότητας, το μη μισθολογικό κόστος, αλλά
επουδενί μισθολογικό κόστος και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς όλα δείχνουν ότι δεν ευθύνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ζητήσαμε με απόλυτη σαφήνεια από το κόμμα το οποίο ηγείτο ο κύριος Παπανδρέου να τοποθετηθεί επί της απειλής που ακούγεται ότι θα υπάρξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Ο κύριος Παπανδρέου τοποθετήθηκε σε γενικές γραμμές και είπε ότι στηρίζει αυτόν το διάλογο και δεν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει παρέμβαση. Αλλά για τα ειδικά θέματα το ίδιο το κόμμα και ο πρόεδρος του νομίζω θα σας δώσουν απαντήσεις.
Ερώτηση δημοσιογράφου: Πως σχολιάζεται τη στάση του ΠΑΜΕ;
Νομίζω ότι ήταν μια απαράδεκτη παρέμβαση.Κοιτάξτε εμείς δεν παίρνουμε εντολές από κανένα κόμμα πολλώ δε μάλλον από τα μέλη του κομμουνιστικού κόμματος παρά μόνο από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Εντολή μας έδωσε η διοίκηση της ΓΣΕΕ με πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Μας είπε να συζητήσουμε με τους εργοδότες και μας είπε δεν πρέπει να ακουμπήσουμε την ΕΓΣΣΕ. Θα τη σεβαστούμε αυτήν την εντολή μέχρι κεραίας.
Ερώτηση δημοσιογράφου: Είπατε ότι δεν βάζετε καθόλου στο τραπέζι αυτό το θέμα .Άρα και το σενάριο μιας κλιμακωτής περικοπής των μισθών που προωθείτε, πάλι δεν θα το συζητήσετε;
Όχι δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Βεβαίως οι συνομιλητές μας ενδεχομένως θέσουν κάτι εμείς θα το απορρίψουμε ως θέμα συζήτησης ρητά και κατηγορηματικά
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΣΕΕ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας: Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία - Τι …