Δυναμικό το παρόν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Διαδηλωτές προσπαθούν να εισβάλουν στη Βουλή, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική πανεργατική απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).
Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν το μεσημέρι, υπό βροχή, χιλιάδες εργαζόμενοι, υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα

νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. Στην κορυφή της πορείας βρίσκονταν οι διαδηλωτές με κοινό πανό των δύο ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων και με σύνθημα «Κοινωνική και λαϊκή αντίσταση για το εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις και την ασφάλιση», διαδηλώντας την αντίθεση τους στη «νέα μνημονιακή πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση» και με παρόμοια συνθήματα κατά του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας «παρότρυναν» σε αντίσταση, ώστε «να μην ξαναπληρώσουμε εμείς την κρίση».

Περίπου 15.000 εργαζόμενοι και μέλη αριστερών οργανώσεων πήραν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση.
Παρά τη συνεχή βροχή οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική περικύκλωση του Κοινοβουλίου ως αργά το μεσημέρι.
Στο τέλος της κινητοποίησης έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν ομάδες διαδηλωτών, πέταξαν νεράντζια και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και έκαψαν τη γερμανική σημαία. Η αστυνομία απάντησε με χρήση βομβίδων κρότου- λάμψης και λίγο αργότερα οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν λόγω της δυνατής βροχής.
Ένα άτομο προσήχθη από τους αστυνομικούς μπροστά από τη Βουλή, όπου δημιουργήθηκε ένταση το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου των παραγωγικών φορέων κατά της οικονομικής πολιτικής τής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη ομάδας διαδηλωτών ανέβηκαν στο πεζοδρόμιο της Βουλής, από την πλευρά της λεωφόρου Αμαλίας και έφτασαν έως τα σκαλοπάτια του μεγάρου, αλλά οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.
Το επεισόδιο δεν πήρε έκταση και οι διαδηλωτές αποχώρησαν από την οδό Πανεπιστημίου.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …