Οργή και από τα ευρωπαϊκά συνδικάτα

Η προωθούμενη μείωση του κατώτατου μισθού, σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα που ζητούνται από την Ελλάδα, προκάλεσε χθες την αντίδραση της Συνοποσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (CES). Η γ.γ. Μπερναντέτ Σεγκόλ σε γραπτή δήλωσή της τονίζει ότι η απόφαση (για τη μείωση του κατώτατου μισθού) που προωθεί η κυβέρνηση υπό την πίεση της Τρόικας καταργεί στην ουσία τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις, παραβιάζει τις συμβάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ενώ κινείται και εκτός πλαισίου της συμφωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων στην Ευρώπη.

Η CES χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» αυτήν την εξέλιξη και διαβεβαιώνει ότι

θα ασκήσει πιέσεις στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και θα τα προειδοποιήσει για τη σοβαρότητα τέτοιων αποφάσεων. Καταλήγοντας τονίζει ότι η Ελλάδα βυθίζεται στην ύφεση και οι εταίροι τής επιβάλλουν κι άλλη λιτότητα, μέσω μιας καταστροφικής πολιτικής χωρίς αύριο.

Ερωτηθείς σχετικά με τη νομιμότητα της μείωσης του κατώτατου μισθού, ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν απάντησε ότι η νομική βάση για τη μείωση του κατώτατου μισθού είναι το ίδιο το Μνημόνιο.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να διαψεύσει τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η τουρκική πλευρά, επιδιώκει για άλλη μια φορά …

One comment

  1. Άρα φίλοι μου, αυτό που μας λέει ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν είναι πως εάν ψηφισθεί το νέο μνημόνιο θα νομιμοποιήσει και όλες τις αντεργατικές πολιτικές τους. Και ας μην ξεχνάμε πως με αυτόν τον τρόπο παραδίδουμε την χώρα μας στο βρεττανικό Δίκαιο. Τιποτα δεν θα είναι όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα…