Ο Αχιλλέας Παναγούλης ο 39χρονος συναγωνιστής μας, ο φίλος μας, είναι νεκρός

Ο Αχιλλέας Παναγούλης ο 39χρονος συναγωνιστής μας, ο φίλος μας, είναι νεκρός
Ο Αχιλλέας που ήταν πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών, φίλμαρε την κρατική καταστολή, ήταν στην ομάδα υποδοχής και μοίραζε φυλλάδια μέχρι τις τελευταίες μέρες στο Σύνταγμα.
Ο Αχιλλέας μας πέθανε ακαριαία όταν τον χτύπησε αυτοκινήτο έξω από την ΕΡΤ, απ' όπου έφευγε και πάλι χαράματα για λίγη ξεκούραση, μέχρι να ξαναπάει στο Εθνος και μετά στην ΕΡΤ.
Ο άτυχος δημοσιογράφος, βρισκόταν καθημερινά στο Ραδιομέγαρο, αλληλέγγυος στον αγώνα των αποφασισμένων εργαζομένων που παραμένουν στην Αγία Παρασκευή, για τη διάσωση του οργανισμού και των θέσεων εργασίας.
Οι συνάδελφοί του στο Έθνος όπου εργαζόταν και η ΕΡΤ όπου μαχόταν, μαζεύουν χρήματα για την κηδεία του.
Το σημερινό πρόγραμμα στο Ραδιομέγαρο είναι αφιερωμένο στον Αχιλλέα Παναγούλη...

H ανακοίνωση της εφημερίδας "Το Έθνος"

Ένας δικός μας άνθρωπος, ο Αχιλλέας Παναγούλης δεν είναι πια ανάμεσά μας. Έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τετάρτης, πριν από λίγες ώρες, σε τροχαίο δυστύχημα. Τόσο άδικα, τόσο ξαφνικά.
Ο Αχιλλέας Παναγούλης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1974 στη Λάρισα, όπου και μεγάλωσε.
Στα 18 του σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, για να έρθει τελικά στην Αθήνα για δουλειά.
Στις 15 Ιανουαρίου του 2003, προσελήφθη στο "Έθνος" ως συντάκτης ύλης της βραδινής βάρδιας.
Επίπονη και σκληρή δουλειά, την οποία αγόγγυστα και υπεύθυνα, πάντοτε υπηρέτησε.
Ανήσυχο πνεύμα, του άρεσαν τα ταξίδια και τα ντοκιμαντέρ.
Έλεγε συχνά στους φίλους του για τα σχέδια που είχε: Να καταγράψει με την κάμερά του κοινωνίες της Αφρικής, επιζήσαντες του Εμφυλίου στην Ισπανία, σκηνές πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Τον τελευταίο καιρό, είχε αφιερωθεί στην κινητοποίηση των πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ. Εκεί θα πήγαινε και σήμερα το πρωί, όταν σχόλασε.
Δεν πρόλαβε.
Το "Εθνος" θρηνεί τον χαμό του Αχιλλέα Παναγούλη, ενός άξιου συναδέλφου, ενός καλού ανθρώπου.
Καλό σου ταξίδι Αχιλλέα...

ΠΟΕΣΥ: Οδύνη για το τραγικό τέλος του Αχιλλέα Παναγούλη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ εκφράζει την οδύνη του για το τραγικό
τέλος του 39χρονου δημοσιογράφου Αχιλλέα Παναγούλη, που σήμερα, Τετάρτη τα ξημερώματα χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, στην οδό Μεσογείων, από την ΕΡΤ.

Ο Αχιλλέας Παναγούλης εργαζόταν στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ως νυχτερινός συντάκτης και ταυτόχρονα - από την πρώτη μέρα του «μαύρου» στην ΕΡΤ - διέθετε τον ελεύθερο χρόνο του στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής·αλληλέγγυος στους απολυμένους, στηρίζοντας την προσπάθειά τους. Καθημερινά κατέγραφε υλικό που προωθούσε για προβολή στην ΕΡΤ και παράλληλα ετοίμαζε σχετικό ντοκιμαντέρ.

Ο Αχιλλέας Παναγούλης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1974 στη Λάρισα, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και στις 15 Ιανουαρίου του 2003, προσελήφθη στο «Έθνος» ως συντάκτης ύλης. Ανήσυχο πνεύμα, του άρεσαν τα ταξίδια και τα ντοκιμαντέρ. Σχεδίαζε να καταγράψει με την κάμερά του κοινωνίες της Αφρικής, επιζήσαντες του Εμφυλίου στην Ισπανία, σκηνές πολέμου στη Μέση Ανατολή. Δυστυχώς δεν πρόλαβε.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …