Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τους 820 πρώην εργαζομένους της Sprider Stores

Την υποστήριξή της στους 820 εργαζόμενους της Sprider Stores που έχασαν τη δουλειά τους μετά την απόφαση της διοίκησης να «βάλει λουκέτο» στα καταστήματα της επιχείρησης, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
Η συνομοσπονδία εκφράζει την ανησυχία της καθώς εκτός από το να βρεθούν στην ανεργία, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν «να χάσουν αποζημιώσεις, δεδουλευμένα και ένσημα» και ζητά να «ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι που είτε βρίσκονται έρμαια στα χέρια απαράδεκτων εργοδοτών είτε είναι θύματα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών».

Ακόμη σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης καταλογίζει ευθύνες τόσο στις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών «για την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» όσο και στις τράπεζες «που αρνούνται την χρηματοδότηση επιχειρήσεων, παρά το ότι έχουν λάβει 233 δισ. ευρώ ως εγγυήσεις και 50 δισ. για την ανακεφαλαιοποίησή τους».
 
Πηγή: ΑΠΕ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Υψηλοί τόνοι στην πρώτη συζήτηση για το νέο δικαστικό χάρτη

Επίθεση Γιώργου Φλωρίδη σε ΠΑΣΟΚ - Κριτική από την αντιπολίτευση Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο …