Με μήνυση απειλούν τον Χατζηδάκη εργαζόμενοι ΥΠΑΝ

Το πρόγραμμα Χατζηδάκη στο Ισραήλ
Υποβάθμιση των ελέγχων και της εποπτείας της αγοράς θα φέρει το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, καταγγέλλουν οι υπάλληλοι του υπουργείου. Οι ίδιοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να καταθέσουν μήνυση εναντίον του υπουργού για παράβαση καθήκοντος, αν ο τελευταίος επιμείνει στο επίμαχο οργανόγραμμα.
Η τελευταία «έκδοση» του επίμαχου οργανογράμματος προβλέπει τη συγχώνευση των δύο γενικών γραμματειών, "Εμπορίου" και "Καταναλωτή" σε μία και τη διατήρηση της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας, ενώ δεν υπάρχει οργανική μονάδα για τα εμπορικά σήματα.

Αυτό, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι ας σημειωθεί ότι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τους τελευταίους μήνες, θα οδηγήσει σε μείωση των δομών κατά 67%, σε διαθεσιμότητα 100 υπαλλήλους και θα δημιουργήσει σοβαρά κενά σε επίπεδο ελέγχων και εποπτείας της αγοράς.
Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκύψουν, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, και στους ελέγχους στον κλάδο των καυσίμων εξαιτίας της απόφασης για διάσπαση της Διεύθυνσης Μετρολογίας, το νομικό τμήμα της οποίας μεταφέρεται στη ΓΓ Βιομηχανίας και παραμένει στη ΓΓ Εμπορίου η αρμοδιότητα των ελέγχων.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση το νέο οργανόγραμμα η οργανική μονάδα για τα εμπορικά σήματα μεταφέρεται στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διεύθυνση επεξεργάζεται περί τις 13.000 πράξεις ετησίως, με ετήσια έσοδα 6,5 εκατ. ευρώ τα οποία αποδίδονται στον κρατικό προϋπολογισμό.
Πάντως την ίδια ώρα που ο αρμόδιος υπουργός προωθεί το νέο οργανόγραμμα το οποίο προβλέπει ότι 100 υπάλληλοι θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, επιστολή της ηγεσίας της ΓΓ Εμπορίου προς τον κ. Κωστή Χατζηδάκη επισημαίνει την ανάγκη πρόσληψης επιπλέον 107 υπαλλήλων.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …