Εργαζόμενοι σε «καθεστώς ομηρίας»

Υπό κατάληψη για τρίτη συνεχή εβδομάδα από πρώην εργαζομένους σε βιομηχανίες της περιοχής αλλά και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου βρίσκεται το Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Εύβοιας στη Χαλκίδα, με την ηγεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να επιδιώκει την εκτόνωση της κατάστασης, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.
 
Οι πρόεδροι μάλιστα των σωματείων από τα κλειστά εργοστάσια της Εύβοιας αλλά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, όπου και παρουσίασαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις επιχειρήσεις που εργάζονταν αλλά και το μεγάλο πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζει η Εύβοια.

 
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από επιχειρήσεις και βιομηχανίες όπως η ΑΓΕΤ, η ΣΕΛΜΑΝ, η ΝΕΟΣΕΤ, η ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ο «πρώην Τσαούσογλου» αλλά και η Ηλεκτρομηχανική Κύμης έκαναν λόγο για «καθεστώς ομηρίας», προσδιορίζοντας ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών, δεν τους έχουν κοινοποιηθεί απολύσεις, ενώ επισήμαναν ότι «οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις τυπικά παραμένουν εν λειτουργία και συνεχίζουν να προωθούν και να διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους».
 
Παράλληλα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στις προοπτικές ανάπτυξης που χαρακτηρίζουν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, χωρίς μάλιστα να αποφύγουν να εκφράσουν τον φόβο τους ότι θα επαναλειτουργήσουν με νέο, χωρίς δικαιώματα και με χαμηλές απολαβές, προσωπικό.
 
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς, δήλωσε τη στήριξή του προς τους εργαζόμενους, καλώντας τους ωστόσο να σταματήσουν την κατάληψη ώστε να μην προκαλούν την ταλαιπωρία των υπόλοιπων πολιτών. Ως κίνητρο για να σταματήσουν την κατάληψη αλλά και ως απάντηση στις αιχμές που δέχτηκε για το γεγονός ότι δεν αποδέχτηκε το υπουργείο Ανάπτυξης το αίτημά του για συνάντηση, ο κ. Περγαντάς ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι την Παρασκευή θα γίνει συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν έμειναν ικανοποιημένοι και αποχώρησαν δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εurostat: Στο δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ οι Έλληνες

Με προσόντα ανώτερα από τα απαιτούμενα για τις θέσεις απασχόλησής τους, οι Ελληνίδες και οι …