ΟΠΟΝΓΑ: Διαλύθηκε για προστασία εργαζομένων

oponga-kilkisΜ` αφορμή το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου πολλοί Κιλκισιώτες αναρωτιούνται για τον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού (ΟΠΟΝΓΑ) του Δήμου Κιλκίς. Όμως ο εν λόγω Οργανισμός έπαψε να υφίσταται απ` τις αρχές του καλοκαιριού, καθότι μετά από 20 περίπου χρόνια λειτουργίας κρίθηκε πως έπρεπε να διαλυθεί προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι σ` αυτόν απ` την απειλή της διαθεσιμότητας – απόλυσης.

Τη λύση αυτή πρότειναν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και έγινε αποδεκτή, με μετάταξη των εργαζομένων σε υπηρεσίες του δήμου.

Έτσι ο τομέας του Πολιτισμού καλύπτεται πλέον με τον οργανισμό των παιδικών σταθμών, για τον οποίο προβλέπονται και πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς και με το Τμήμα Πολιτισμού. Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προβεί και άλλοι δήμοι της χώρας, με αποτέλεσμα ένας παραδοσιακά νευραλγικός τομέας για την Αυτοδιοίκηση να έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα, παρ` όλη τη προσπάθεια αναπλήρωσης των δραστηριοτήτων του.

Ο ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς είχε ιδρυθεί επί δημαρχίας Τάσου Αμανατίδη στη δεκαετία του `90 και με πρώτη πρόεδρο την Νικολέτα Κορωνίδου. Κορυφαία δράση του θεωρείται η θεσμοθέτηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας, επί προεδρίας Χρήστου Σπίγκου και δημαρχίας Τάκη Τερζίδη, καθώς και η λειτουργία των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας την ίδια περίοδο.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,60% και 125,43 εκατ. ευρώ τζίρος στο κλείσιμο

Η αγορά ανάκαμψε μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός …