ΚΕΡΚΥΡΑ: Στήριξη του Εργατικού Κέντρου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου με την οποία γνωστοποίησε τη στήριξή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη στάση εργασίας και την κινητοποίηση της Πέμπτης.
 
Το κείμενο του Εργατικού Κέντρου
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην προκηρυγμένη από το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΙΝ στάση εργασίας της Πέμπτης, 4 Ιουνίου ενάντια στη διαρκή υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στα νησιά του Ιονίου.
Τα τραγικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων ετών εκφαίνονται σε αρκετούς τομείς του κοινωνικού ιστού της χώρας και κυρίως στον τομέα της Υγείας, γεγονός που έχει καταδικαστεί πάρα πολλές φορές από το συνδικαλιστικό μας φορέα τόσο στις δημόσιες καταγγελίες του όσο και στα απεργιακά του αιτήματα.
Οι περικοπές στα κονδύλια, οι ελλείψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, η αύξηση του όγκου δουλειάς και οι εντατικοποιήσεις, σε συνδυασμό με την οικονομική ασφυξία έχουν αναγάγει την επιβίωση των νοσοκομειακών μονάδων σε ηράκλειο άθλο.
Η αποδόμηση της Υγείας πλήττει με οδυνηρό τρόπο τις νοσοκομειακές μονάδες και τα κέντρα υγείας στη χώρα μας και ακόμα περισσότερο, δυστυχώς, τις δομές των νησιών. Οι εργαζόμενοι με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια κρατούν τις μονάδες υγείας ζωντανές, παρά και ενάντια στην αδιαφορία που με συνέπεια εισπράττουν από τις εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας αλλά και τις Κυβερνήσεις.
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί όλους του πολίτες του νησιού μας να δώσουν το “παρών” την Πέμπτη στις 12 το πρωί μπροστά από το κτήριο της πρώην Νομαρχίας και να απαιτήσουν μαζί μας:
Δημόσιο και δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Άμεσες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Επανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Φραγμό στη απομάκρυνση των διοικητικών υπηρεσιών και των δομών Υγείας από την Κέρκυρα προς την ηπειρωτική Ελλάδα.
Επιστροφή του ψυχιατρείου από το ΤΑΙΠΕΔ.
Ανεξαρτητοποίηση του τομέα ψυχικής υγείας από τις λοιπές υγειονομικές δομές.
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 12:00, ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …