Να τα ωραία-Τέλη κυκλοφορίας με το χιλιόμετρο!

TELI_aftodioikisi-620x320
Και τα ωραία δεν έχουν τέλος από το κυβερνητικό στρατόπεδο, που ετοιμάζει νέα αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία θα συνδέσει με το χιλιόμετρο και θα προχωρήσει και σε αύξηση φόρου στα καύσιμα, αφού το αποκάλυψε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι τη νέα αύξηση του φόρου στα καύσιμα την επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Οικονομικών:
"Θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά θα επιβληθεί ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και θα συνδεθεί με τη βενζίνη. Συγκεκριμένα:
- Θα επιβληθεί αύξηση φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα, με στόχο να επιβαρύνεται περισσότερο η χρήση του αυτοκινήτου.
Το ποσό θα το πληρώνουν όσοι κινούν περισσότερα τα αυτοκίνητά τους ή έχουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, ενώ θα επιβαρύνει λιγότερο όσους δεν τα μετακινούν ή έχουν «ένα αυτοκινητάκι που καίει λίγα»
- Αντίστοιχα, θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας.
Θα παραμείνει ένα αναλογικό μικρό ποσό που θα πληρώνει ετησίως κάθε όχημα, που όμως δεν θα είναι απαγορευτικό για να μπορέσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους όσοι τις έχουν καταθέσει.
Πάντως η Ελλάδα σήμερα έχει τον μεγαλύτερο φόρο στα καύσιμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επίσης υπολογίζει και φόρο επί του φόρου, αφού ο ΦΠΑ 23% επιβάλλεται και επί του ειδικού τέλους.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, η απόφαση είχε ληφθεί το 2020, αλλά είχε «παγώσει». Από …