Νέες αντικειμενικές αξίες με ...αναδρομική ισχύ

enfia-akinita-620x320

Tις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, τις νέες αντικειμενικές αξίες, που θα έχουν αναδρομική ισχύ από τον Μάιο του 2015, στο πλαίσιο εφαρμογής της πρόσφατης σχετικής απόφασης του ΣτΕ.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, «οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν και για ένα διάστημα του 2016, έως ότου εφαρμοστεί το νέο σύστημα εμπορικών αξιών, το οποίο θα αντικαταστήσει το σύστημα των αντικειμενικών αξιών που έχει κλείσει τον κύκλο του».

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό μετά την  απόφαση του ΣτΕ και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν οι νέες τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2015.

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ είχαν προσφύγει 13 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η άρνηση της κυβέρνησης να εκδώσει -ανά διετία όπως είχε υποχρέωση από το νόμο 1249/1982- απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, η απόφαση είχε ληφθεί το 2020, αλλά είχε «παγώσει». Από …