Νέο 48ωρο δέσιμο κάβων από τις 16 του μηνός

pno

Επιστρέφουν στις 48ωρες απεργίες στα λιμάνια οι ναυτικοί, αυτή τη φορά με σημείο τριβής  την πώληση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά στην Cosco, με την οποία διαφωνούν κάθετα.

Ήδη εξήγγειλαν ακινητοποίηση των πλοίων 48ωρης μορφής για Τρίτη-Τετάρτη, 16 και 17 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, σε συνδυασμό με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, αυτά του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

ΟΜΥΛΕ και Ένωση Λιμενεργατών, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία σημειώνουν:

«Η εμμονή της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ στην πολιτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ δεν αποτελεί αναπτυξιακό λιμενικό μοντέλο αλλά πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα των λιμανιών.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους εργαζόμενους και το κορυφαίο θέμα των εργασιακών σχέσεων, ενώ έως τώρα δεν έχει προσδιορίσει και δεν έχει θεσμοθετήσει την αναγκαία δημόσια αρχή λιμένος».

Πάντως και οι δύο Ομοσπονδίες θα επιχειρήσουν μία ακόμα προσπάθεια έναρξης ουσιαστικού διαλόγου με την κυβέρνηση, κάνοντας το πρώτο βήμα την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα και με πορεία θα κατευθυνθούν στο Υπουργείο, ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Βαρβάκειο ο πρωθυπουργός – Το αγκάθι της ακρίβειας και η απάντηση της κυβέρνησης

Τα μηνύματα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή - Η στρατηγική …