Χιλιάδες οι απολύσεις πολυεθνικής-Ξεκίνησαν

apolisi_1

1.500 απολύσεις που αντιστοιχούν στο 15% του εργατικού δυναμικού αφού διαθέτει συνολικά 11.000 εργαζόμενους, θα κάνει η αμερικανική Yahoo, που ήδη έδειξε την πόρτα στης εξόδου σε 107 άτομα από το προσωπικό της, με το υπόλοιπο να βρίσκεται σε αναβρασμό, αφού εκτιμά ότι η εταιρεία δεν θα αρκεστεί στα 1.500 άτομα, που ανακοίνωσε.
Επικαλείται την κατακόρυφη πτώση των μετοχών της σε ποσοστό 20% και την προσπάθεια της να ανακόψει την κατάρρευση και να καλύψει το κόστος που δημιουργείται από τα χαμένα έσοδά της.
Οι απολύσεις θα αποδυναμώσουν διάφορα τμήματα και ειδικότητες, με την διοίκηση να έχει ενημερώσει ήδη τους πρώτους ότι δεν θα αποτελούν τμήμα του προσωπικού της από τις 11 Απριλίου και μετά, καθώς η προειδοποίηση διακοπής της συνεργασίας σημαίνει μείωση και στην καταβαλλόμενη αποζημίωση, λόγω «προειδοποίησης».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JP Morgan: Θετική αναθεώρηση της εκτίμησης για την κινεζική οικονομία

Ο Ζου Χαϊμπίν υπεύθυνος για την Κίνα οικονομολόγος της JP Morgan εκτιμά ότι η κινεζική …