Καθήλωσε η μεγαλειώδης συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα-Το χρονικό των επεισοδίων(VIDEO & ΦΩΤΟ) (ΝΕΟ)

syntagma_farmers3_534_355
Νεότερη Ενημέρωση 21.47

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των αγροτών, που το Σάββατο περιμένουν ενισχύσεις των μπλόκων από τις Σέρρες, τη Χαλκιδική, αλλά και από την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Οι αγρότες κατευθύνθηκαν στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, όπου έχουν στήσει σκηνές.

Εντωμεταξύ ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα με εντολή εισαγγελέα οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν, για τα επεισόδια που έγιναν το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πάντως έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.

Η συμμετοχή τους έχει αφήσει άφωνα τα κυβερνητικά στελέχη που συνειδητοποιούν ότι δύσκολα θα τους πείσουν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Νεότερη Ενημέρωση 20.11

Την πρόθεσή της να κλιμακώσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας "με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω", προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Νωρίτερα οι αγρότες έχυσαν γάλα στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Δεν περιγράφονται οι εικόνες από το Σύνταγμα και τη μαζικότητα της συμμετοχής, που η Ελλάδα σε τέτοιο μέγεθος δεν έχει ξαναζήσει.

Στους αγρότες δίπλα βρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. Ο αγώνας των Ελλήνων αγροτών είναι δίκαιος. Είμαστε στο πλευρό τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει επιτέλους να συκοφαντεί το αγροτικό κίνημα, τους Έλληνες αγρότες. Παλεύουν και αγωνίζονται για να ζήσουν αυτοί κι οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια, για να μείνουν στα χωράφια τους, να μείνουν στα χωριά τους. Να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και να παράγουν για να έχει τη διατροφή την απαραίτητη ο ελληνικός λαός. Η πρωτογενής παραγωγή, η αγροτική οικονομία πρέπει να ενισχυθεί εδώ και τώρα»

Νεότερη Ενημέρωση 19.01

Χιλιάδες αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, οι  οποίοι στέλνουν ένα σαφέστατο και ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Και η λέξη "ηχηρό" δεν χρησιμοποιείται καθόλου μεταφορικά!

Τα τρακτέρ κορνάρουν συνεχώς, οι αγρότες φωνάζουν όσο πιο δυνατά μπορούν, στο... βάθος υπάρχει μουσική υπόκρουση, με τις εικόνες να κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου.

Στη βουλή όμως βρίσκονται και οι διμοιρίες των ΜΑΤ

Νεότερη Ενημέρωση 18.43

Με χειροκροτήματα αγρότες και απλοί πολίτες υποδέχτηκαν την πομπή των τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας που έφθασε στην πλατεία Συντάγματος.

Προηγήθηκε πορεία μέσω της Σταδίου μαζί με παραγωγούς από διάφορα μπλόκα της Ελλάδας, οι οποίοι περίμεναν για ώρες τα τρακτέρ στην πλατεία Ομονοίας, όπου είχε προγραμματιστεί προσυγκέντρωση για το παναγροτικό συλλαλητήριο.

Νεότερη Ενημέρωση 15.51

Κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Τσίπρα δεν έχεις τσίπα», έφτασαν τελικά μετά από συμπλοκή με τα ΜΑΤ, οι αγρότες της Πελοποννήσου στο υπουργείο Ανάπτυξης και μόλις συγκεντρωθούν απ΄όλη την Ελλάδα, σειρά θα έχει το Σύνταγμα και το Συλλαλητήριο.

agrotes_
Αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30.000 οι διαδηλωτές, που είναι εξοπλισμένοι με αγωνιστική διάθεση, η οποία στέλνει το μήνυμα, ότι δεν θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα, γιατί τώρα δηλώνουν περισσότερο εξαγριωμένοι με την κυβέρνηση, λόγω της συμπεριφοράς, που αντιμετώπισαν σήμερα.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι αρκετές φορές τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».

Νεότερη Ενημέρωση 14.56
Εκλεισε από τις συμπλοκές η Λεωφόρος Αθηνών και στα δύο ρεύματα, ενώ στον κόμβο του Μαρκόπουλου παραμένει αποκλεισμένο το ρεύμα προς το αεροδρόμιο, από τρακτέρ που έχουν παρατάξει οι αγρότες στον δρόμο.
Κλειστή η Λεωφόρος Αθηνών από τους αγρότες
Επίσης, όλοι οι παράδρομοι προς το αεροδρόμιο παραμένουν κλειστοί, ενώ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων στην Αττική Οδό.

 Νεότερη Ενημέρωση 13.16

Η ένταση συνεχίζεται μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ, που έφτασε στο Χαιδάρι, όπου εκεί στους αγρότες της Πελοποννήσου, απαγορεύτηκαν τα αγροτικά και τα τρακτέρ, με ην ανταλλαγή δακρυγόνων και πετρών να κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι αγρότες έσπασαν και ένα περιπολικό....


Μέχρι στιγμής υπάρχουν 4 συλλήψεις αγροτών και 10 τραυματισμοί ανδρών των ΜΑΤ.

Νεότερη Ενημέρωση 11.04

Ξεκινήσαμε....Έκρυθμη η κατάσταση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου η κυβέρνηση της Αριστεράς, μέσω των ΜΑΤ, έκανε χρήση δακρυγόνων, κατά αυτών που πριν ένα χρόνο τους επέτρεπαν να ανεβαίνουν στα τρακτέρ τους και να βγάζουν πύρινους αντιπολιτευτικούς λόγους, εκ του ασφαλούς.

agrotes_ntomatopolemos_mat_aftodioikisi

Οι αγρότες πέταξαν πέτρες και επιτέθηκαν με μαγκούρες κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ. Εκείνοι απάντησαν με βροχή από χημικά.

Νεότερη Ενημέρωση 10.13

Στο κυνήγι πήραν τη διμοιρία των ΜΑΤ στην πλατεία Καραϊσκάκη, οι αγρότες, με τους ένστολους να το βάζουν στα πόδια!!!!

Οι αγρότες πέταξαν επίσης ντομάτες και μπουκάλια κατά αστυνομικών, με ένα περιπολικό της τροχαίας να γκαζώνει και να φεύγει...

Νεότερη Ενημέρωση 12 Φεβ 2016 @ 09:07

14de8d490ab243d9211d2e7a7d78cedb_L

Αστυνομοκρατούνται τα διόδια στον Ισθμό της Κορίνθου όπου σταματούν την μετακίνηση των τρακτέρ, αστυνομοκρατείται το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης, με τους πρώτους αγρότες από την Κρήτη να έχουν φτάσει στο κέντρο της Αθήνας, στην Εθνική να ακινητοποιείται νταλίκα που μετέφερε κρυμμένα δύο τρακτέρ και εκατοντάδες λεωφορεία και οχήματα, να μεταφέρουν χιλιάδες αγρότες στην πρωτεύουσα για την συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα.


Παρά την δέσμευση της κυβέρνησης, ότι μόνο οι τροχονόμοι θα επιστρατευτούν για να εφαρμόσουν τον ΚΟΚ, δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ, έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

 Έκρυβε στην νταλίκα δύο... τρακτέρ!

Οι πρώτοι αγρότες από την Κρήτη, έχουν ήδη παραταχθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου έφτασαν μετά από διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς και τον υπουργό σήμερα να βρίσκεται μακριά από το υπουργείο, λόγω αγροτών....ΚΡΥΒΕΤΑΙ!

Αρχική Ενημέρωση 11 Φεβ 2016 @ 20:15

Ανοίγουν από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής τα Τέμπη για να περάσουν τα τρακτέρ της βορείου Ελλάδας, που θα κατευθυνθούν στην Αθήνα για το Παναγροτικό Συλλαλητήριο και σε ολόκληρη τη χώρα, οι μηχανές και οι συντονισμοί είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Από τα σύνορα μέχρι την Κρήτη, από το Αιγαίο έως το Ιόνιο, όλοι οι γρότες αφήνοντας πίσω τους σε λειτουργία τα μπλόκα με συναδέλφους τους ξεκινούν από απόψε το ταξίδι προς την κλιμάκωση του αγώνα τους στο  έδαφος της πρωτεύουσας.

μπλοκαα

Τα τρακτέρ της Πελοποννήσου μεταφέρθηκαν μέσα στην ημέρα στον Ισθμό, για να ξεκινήσουν αύριο  συντονισμένα προς την Αθήνα.

Οι αγρότες της Αργολίδας θα ξεκινήσουν αύριο το πρωί με λεωφορεία από το Ναύπλιο, το Άργος και από το μπλόκο του Κουτσοποδίου για την Αθήνα, αλλά ούτε κι εκείνοι θα ανεβάσουν στην πρωτεύουσα συντονισμένα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Οι αγρότες της Αχαίας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, φεύγουν το πρωί της Παρασκευής, από την Κρήτη τα καράβια θα γεμίσουν από αγρότες και τρακτέρ με προορισμό τον Πειραιά.

 

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

e-ΕΦΚΑ. Πληρώνονται προσυνταξιοδοτικές παροχές και αναδρομικά

Προσυνταξιοδοτικές παροχές: Αυξημένα τα ποσά που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του τέως ΕΤΑΤ (ΤΕΑΠΕΤΕ-ΤΑΠΤΠ-ΛΑΚ) Την 30η …