"Έμφραγμα" από ΙΚΑ-ΟΑΕΕ σε 100.000 νέους συνταξιούχους

bomba
Eπανακαθορισμό των συντάξεων με έναρξη καταβολής από 1/7/2015, για ασφαλισμένους οι οποίοι αποχώρησαν με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη ζητά ο ΟΑΕΕ, ώστε να επανυπολογιστεί το ποσό και να χορηγηθεί μόνο όσο αντιστοιχεί στις εισφορές των ασφαλισμένων, που σημαίνει επιστροφή χρημάτων στο ταμείο, δημιουργεί "έμφραγμα", στους συνταξιούχους, που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει!
Ανάλογη η τακτική και του ΙΚΑ, όπου οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας καλούνται τώρα να υπολογίσουν τα ποσά με διαφορετικό τρόπο και να δουν όχι μόνο μειωμένες τις συντάξεις τους, αλλά και να βγάζουν χρήματα που δεν έχουν για να τα επιστρέψουν, με το αιτιολογικό των μνημονιακών πολιτικών και δεσμεύσεων....του νόμου 4336/15, του περασμένου Αυγούστου.
Βόμβα αναδρομικών περικοπών στις συντάξεις που εκδίδουν με επιφύλαξη τα Ταμεία αποκαλύπτει η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των ποσών για όσους αποχώρησαν εντός του 2015 και κυρίως μετά την 1/7/2015.
Το ζήτημα που γνωστοποιείται με εγκύκλιο, επεκτείνεται και σε όσους πήραν την κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ, καθώς δεν είχαν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Στροφή» επιφυλάσσουν οι κάλπες στη Βόρεια Μακεδονία

Την Τετάρτη διεξάγονται στη Βόρεια Μακεδονία βουλευτικές εκλογές και ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. …